Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
56176
  • Pages

  • No pages

tombjo Link Blog

ManTomas Björklund

Varför göra det enkelt när man kan göra det svårt?

Cirkelfys är inte alltid spyflås

AddthisShare   FeedRSS feed  

Var på Cirkelfys idag med VilseGris och en annan löperska, Sofia. Helt underbart kul att köra cirkelfys med dem. Jag tror skarpt på att Cirkelfys är ett underbart pass att kombinera löpning med. Alla löpare behöver få lite styrka i sin träning för att, om inte för att förbättra löpningen, inte skada sig.


Som löpare pratar man ofta om hur viktigt Core-träningen är. Men ärligt talat, Friskis Corepass är lååångsamt och inte särskilt pulshöjande. Så oavsett hur bra det är så är det inte så lockande för löpare som älskar när hjärtat dunkar och mjölksyran sprutar. Ett bra alternativ då är Cirkelfys. Förutom att vara grym träning för hela kroppen så brukar alltid mjölksyran spruta och hjärtat klappa så där lite extra.


Men idag måste jag säga att ansträngningen var mindre än vanligt. Enligt min klocka var ansträngningen i kcal 10% mindre än i lördags med VilseGris, ungefär lika stor som i tisdags med VilseGris och 20% mindre än Cirkelfysen med Glitter, Filur och Maria_Becker i måndags. Jag var liksom inte trött efteråt.


Missförstå mig rätt. Det är fortfarande så att jag inte orkar att köra alla djupa armhävningar mot sidorna av stepbrädan direkt efter Burpeesarna och mjölksyran bränner i hoppen fram och tillbaka över bosubollen. Men aldrig någonstans var jag uppe i den där pulsen som gör att man verkligen känner att man lever (och håller på att dö).


Funderar på vad som skiljde de olika cirkelfysarna åt. Tror det var lite mera statiska övningar på det här passet. Sen var det få övningar med tunga vikter och få övningar där hela kroppen var aktiverat samtdigt förutom de statiska.


Alltså, man behöver sådana här pass också lite då och då - speciellt med tanke på hur mycket cirkelfys jag kört senaste två veckorna. Men sen behöver man spyfysen också.


Byffe! Come back!


Pulskurva

 
Written 730 weeks ago
55694 730 weeks ago

tinselina

Håller med om att det känns ganska irrelevant. I varje fall för mig. Bränns de så bränns de. Det påverkar inte mitt sätt att träna.

Jag har inte tränat för att gå ner i vikt sen i 20-årsåldern tror jag. Jag tränar för att det är kulochbför att må bra.
Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte blev glad sist jag köpte jeans och insåg att jag var tvungen att gå ner en storlek för att få byxorna att sitta bra.
No_small_image 730 weeks ago

KenB

Men lite intresseant är det med kalorier. Ska man äta 4 eller 6 st middagar/ostkakor efter träning? För mig kan samma pass variera en del i redovisad förbrukning.
56176 730 weeks ago

tombjo

KenB: Hmmmm, Ah! Trodde du först menade 6 st middagar per ostkaka vilket är en konstig enhet. Du har i alla fall helt rätt, det är viktigt att få ungefär rätt mängd kalorier i sig efter ett pass men sååå exakt viktigt tror jag inte det är. Åtminstone har inte jag sådan koll på mitt kaloriintag att jag fixar det under 10-20%