Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
56176
  • Pages

  • No pages

tombjo Link Blog

ManTomas Björklund

Varför göra det enkelt när man kan göra det svårt?

Avrapportering av 24-timmarspuls

AddthisShare   FeedRSS feed  

Nu är mitt pulsdygn över. Puu, började bli lite svettigt med pulsbandet! Nedan har vi grafen från hela dygnet och om ni vill titta närmare så kan ni gå in här.



Först och främst statistiken. Min genomsnittspuls var 70, maxpulsen var 177 och min lägsta puls var 38. Den beräknade kaloriförbrukningen var 3400 kcal. Om man räknar bort tiden runt träningen så kommer vi ner i ca 2300 kcal. Detta är ju en klart rimlig förbrukning under ett dygn så ingen skugga över min älskade pulsklocka.


Så vad har jag då hittat på under dagen. Vi började med att jag vaknade på morgonen, drog på mig pulsbandet och somnade om. Jätteskönt att sova en timme extra var det. Därav den första låga platån i grafen. Sen var det dags att cykla till jobbet vilket är topp nummer 1. Jobbande kan vi sen se är inte särskilt jobbigt, rent fysiskt i alla fall. Snittade väl ungefär 60 i puls under jobbtiden.


Sen så efter jobbet var jag tvungen att skynda mig till byffes cirkelfys. Det blev en del springande till tunnelbanan, från tunnelbanan hem för att hämta kläder och sen vidare löpning till tunnelbanan och sen från tunnelbanan till skrapan. Det ser vi som topparna precis efter nummer 2.


Sen så har vi förstås spyfysen med losa02 och silverglitter på nummer 3. Härliga burpees. Fruktansvärda armböj/planka-liknande övningar. Me like!


På nummer 4 och precis innan det så ser vi hur byffe lurar mig att köra Fran och 100 burpees med honom efter cirkelfysen. Fran fixade jag inte, var tvungen att avbryta mitt i. Först och främst så hade jag inte en suck av en chans att fixa alla chins och sen så var skivstången riktigt elak mot mina handleder. Nått att träna på i alla fall. Sen kom burpees:arna. Det gick i alla fall hyfsat bra och det var väl där jag toppade min puls med 177 under dagen.


Sen blev det nedvarvning på med grillning på ett hustak i det underbara kvällsvädret. På väg hem så började himlen öppna sig precis när backen upp till mitt hus närmade sig. Det var bara att börja spurta vilket vi kan se i topp nummer 5.


Efter det blev det slöande vid datorn ett tag med en genomsnittspuls på ungefär 70 slag. Det ska ju jämföras med snittpulsen på 60 slag när jag satt vid datorn på jobbet. Klart högre puls på kvällen med andra ord. Byffe kan också ha något att göra med det kanske.


Sen var det dags att avsluta dygnet med att stupa i säng och där ser man ju tydligt hur pulsen sjunker och sjunker ju längre jag sovit. Det är solklart hur kroppen återhämtar sig och slappnar av mer och mer här. Närmast morgonen kom jag ner i ca 40 i puls.

 

Attached images

8e23b9380a10f04ff22264d39e29d063
 
Written 728 weeks ago
No_small_image 728 weeks ago

KenB

Kvällsblaskor har skrivit att tankeverksamhet förbränner en del energi. Undrar om/hur mkt högre puls man kan få av att sitta framför datorn på arbetet. Skulle du Tombjo kunna stressa upp pulsen från 60 till 70 och få mer gjort? ;)
63499 728 weeks ago

byffe

Så du skyller på mig för att du fick upp pulsen? :P haha! Riktigt bra jobbat igår! Jag trodde inte att du skulle haka på på "Å så Kul"- det är få som gör. Att du dessutom gjorde det på en så bra tid är ju grymt! (7:52 om jag inte minns helt fel?) Jag är imponerad!!
56176 728 weeks ago

tombjo

Yes, skyller och skyller, tackar är kanske ett bättre ord.

Med tanke på att jag var uppe 177 i puls på burpeesarna så var jag inte långt från min maxpuls. Mycket snabbare än 7:52 eller vad det nu var var inte möjligt. Men nästa gång, när jag inte kört cirkelfys innan så djävlar så ska du få se på burpees!