Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
29740
  • Pages

  • No pages

Tjerneng Link Blog

ManPeter Tjerneng, 44year , Tullinge, Sweden

Kamp

mitt livs match med mig själv som motståndare

Shapelink-abstinens

AddthisShare   FeedRSS feed  

Man blir ju lite skadad av shapelink.

Det är en väldigt tillfredsställande känsla när man varit ute och sprungit, cyklat, boxats, vadsomhelst.... och man får gå in på shapelink och notera passet man utfört.
Det spelar ingen roll att det bara är ETT till pass man utfört, jag MÅSTE ändå gå in och titta på statistiken. Jag vet precis vad det kommer utvisa, men jag måste ändå titta - hur många pass denna vecka, månad. Antal % på de olika typerna av träning. Hur många kcal jag bränt. Och även fast jag bara noterar vikt och mått en gång i veckan så måste jag även titta på denna statistik... varje dag.
Jag MÅSTE läsa alla nya blogginlägg. Jag måste kolla flera gånger om dagen ifall någon kommenterat mina inlägg, eller om någon svarat till mina kommentarer. Jag har något fel tror jag.

Detta blir helt outhärdligt när jag då blir sjuk. Jag har inget jobb som måste göras. Laptopen ligger där på vardagsrumsbordet och lockar... hela tiden.
Precis som jag så verkar alla andra ha arbeten att gå till på dagarna - detta ger ju en fruktansvärd torka på blogginlägg.
När jag är sjuk så kan jag inte träna - jag har inget nytt att notera. Jag har ingen statistik att uppdatera. Men ända så tittar jag till den, som om jag skulle upptäcka något nytt.

Sedan har jag de favoritbloggarna man läser. Det blir främst marcus, håkan och Madde J. Marcus är duktig, det kommer något varje dag. Men när Håkan får för sig att åka och jaga och Madde helt plötsligt byter bloggplats. Då blir det ju kapitalfel! Tänkte ni inte på mitt begär!? skaffa en iphone håkan! :) Inga mer såna avbrott, tack.

Jag ser på detta med delade känslor. Det är ju väldigt sunt att jag vill så mycket nu med min träning. Att få resultat.
Men denna shapelink-abstinens kan inte vara bra för min hjärna.

Men ärligt talat... jag skiter i det. För det är så jäkla kul.
Jag får nog kalla mig shapelink-nörd snarare än shapelink-beroende.

Nu måste jag kolla hur många cm jag förlorat över rumpan. Det kommer förmodligen stå samma sak som igår.


Nulla dies sine linea

 
Written 756 weeks ago
35388 756 weeks ago

Marcus74

Tror det är fler som känner som du. Man vill gärna träna ngt för att kunna notera mer träningstid osv. Väldigt skoj att läsa vad andra skriver. Man lär sig alltid nya saker. Är övertygad om att jag inte hade varit där jag är idag om inte Shapelink fanns. Att kunna registrera träningspass, använda det som statistik, samt att utbyta erfarenheter o inpsireras av andra är starka drivkrafter i träningen. Sedan har det blivit en social aktivitet också, men inte bara en social aktivitet på nätet utan även i verkligheten.
39615 756 weeks ago

Janvik

Kan bara hålla med!
Fast bra att får det svart på vit hur mycket man tränar och borde försöka prioritera vila lite mer, inte roligt gå in i vägen pga överträning.
Men träna är roligare än vila... :)

Kör hårt!
29740 756 weeks ago

Tjerneng

haha ok. Du menar att jag har inte kunnat träna min kropp, men hjärnan har fått sig lite gympa..?

Synd att jag inte var sjuk mer under min skolgång - då hade jag kanske fått lite hyfsade betyg. :)