Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

steinfalklarssen Link Blog

ManStein Falk-Larssen, 62year , Trondheim, Norway

SteinFalkLarssen

Aktiviteter

Løping i fjellet - ta forhåndsregler......

AddthisShare   FeedRSS feed  


Fredag den 3. juli skulle jeg og Andreas springe en fjell etappe på 57 km.  Vi hadde tatt de nødvendige forhåndsregler trodde vi, og la i vei kl 0745 fra Gjevilvasshytta i Trollheimen.


Etter ca 2 timer lett løping / gåing i motbakke så måtte vi bare konstantere at det var mye mer snø i fjellet enn det vi hadde forestilt oss.  Kryssing av elver med vann over knærne ble nødvendig samt mye bløtt underlag og masse løping i snø. Solen stekte fra blå himmel (28 grader)


Så skjedde det - jeg gikk gjennom snøen og traff en skarp stein på skinnleggen som gjorde to store kutt.  Vi hadde heldigvis med oss førstehjelp utstyr og reparerte dette etter beste evne.  Jeg fortsatte med skadet fot til neste hytte Trollheimshytta.  Der tok jeg en rask vurdering på at vi måtte fortsette til neste hytte Gjøldalsytta - ca 16 km. for å klare og komme oss til lege.  Dettte ble en meget lang tur som varete i over 6 timer etter skaden med store smerter.


Nå etter to legebesøk - utskrapning av dødt vev - hoven fot samt en reprasjonsperiode på ca 1 mnd. vil jeg bare si at man må ta de nødvendige forhåndsregler før en slik tur.  Ha alltid hvordan takle ulykker i tankene og undersøk forholdene i fjellet (snakk med turisthyttene) før start.  Vi hadde trolig ikke tatt turen hvist vi var klar over at det var så bløtt samt så mye snø i fjellet på denne tiden av året.


Tips fra Legen :


Et kutt som ikke lukker seg i løpet av de første 6 timer er infisert og må behandles.
Kompress, destilert vann er nødvendig.


Jeg håper dette kan være til nytte for noen andre samtidig som jeg selvsagt ser frem til å bli bedre samt å kunne planlegge en slik tur igjen - med litt mere undersøkelser før start.


God sommer til alle som leser dette


Hilsen


Stein


 


 

 
Written 772 weeks ago