Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
24659
  • Pages

  • No pages

Roxen Link Blog

ManDaniel Roxvret, 38year , Linköping, Sweden

Roxen's Blog

Varning! Dagens i-landsproblem...

AddthisShare   FeedRSS feed  
Fick information om att jag enligt vårt kollektivavtal måste ta ut minst 20dagar semester varje år. Då jag tagit ut 13st semesterdagar under denna period så innebär det att jag måste ta ut 7st dagar innan första April. Denna månad passar sig dock inte så bra med semester för mig så får se hur jag ska göra.

 

Har inget speciellt som jag känner för att göra och det är ju inga jag känner som är lediga på dagarna eller så.

 

Ett alternativ är ju att köra eget "träningsläger" med mängdträning, det får isf bli nästa vecka vilket dock endast ger mig en vecka för nertrappning inför Täby Extreme Challenge där jag ska springa 161km men det går nog ändå. Att ta ledigt samma vecka eller veckan efter TEC ger ju inte så mycket eftersom det inte ska bli så mycket träning då, samma vecka är det nertrappning och veckan efter är det återhämtningspass som gäller.

 

Sen två dagar till jag får ta någon gång också.

 

Gillar inte att ta ut semesterdagar för "ingenting" varpå jag hellre skulle vänta med att använda dom. Men sen är jag ju rätt konstig som tycker att detta är ett "problem" :P
 
Written 794 weeks ago
39858 794 weeks ago

Göran44

Korkat=(
35388 794 weeks ago

Marcus74

Företagen kan vara lite stelbenta ibland. Men om man ska titta ur företagsperspektivet är det väldigt mycket pengar på kort sikt. Men självklart så tycker jag att beteendet från företaget är felaktigt mot individen. Kan leda till att kompetent personal söker sig till andra företag för att få bättre arbetsvillkor och därigenom så kan förtegate förlora på lång sikt på snikenheten.
39858 793 weeks ago

Göran44

Blir väl inget dyrare om man måste ta in en annan person för att ersätta den som har semester. Än om man betalar ut semesterlönen och låter pojken jobba?