Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

proppan2 Link Blog

KvinnaSofia Larsson, Bollnäs, Sweden

VÄGEN TILL HÄLSA

Om träning och kost för att må bra

Träningsvärk deluxe

AddthisShare   FeedRSS feed  

Alltså, nog för att jag förstod att jag skulle få träningsvärk efter söndagens skivstångspass, men det här är ju nästan löjligt.

Det började så smått redan på söndagkvällen då jag kände mig allt stelare i låren. Igår morse kändes det väl sisådär. Var lite stelt att komma igång med morgonpromenaden till jobbet, men efter en stund blev det flyt i stegen.

Under dagen eskalerade det hela och framåt eftermiddagen var det svårt att sätta sig och resa sig. På kvällen kunde jag inte resa mig ur soffan... mannen fick dra upp mig! :-/ Gå i trappan var ingen höjdare heller. Resten av familjen höll på att skratta ihjäl sig åt mig. ;-)
La mig rätt tidigt. Trots att jag låg still och inte belastade benen så hade jag så ont så jag inte kunde sova. Fick ta en Voltaren till slut.

Idag är det bättre men långt ifrån bra. Trappgång funkar sisådär och gå snabbt är inte att tänka på.

Hade planerat in zumba ikväll, men det gick bara inte. Bokade in mig på morgondagens pass i stället.

Och visst, bröstmusklerna känns lite de med. Likaså triceps. Men låren... frågan är om jag nånsin haft så ktaftig träningsvärk! Antagligen, men det har jag nog förträngt. ;-)

 
Written 643 weeks ago
41cdefc185c707703a7ab60f76426a705f5e4fc57f02e8a7f73ba6ef01ae30fa 643 weeks ago

Vidstige

Kraftig träningsvärk är riktigt plågsam. Fortsätt med Voltaren (eller annan antiinflammatorisk), vila ordentligt (=sov tillräckligt) och ät extra nyttigt. Ta det sen lungt ett par dagar efter att träningsvärken försvunnit så att kroppen hinner bygga nya starka muskler.
Jag hade en liknande kraftig träningsverk någon gång i julas. Var tvungen att ta full dos värktabletter för att överhuvudtaget kunna sova.

Men det går över. :)
31850 642 weeks ago

proppan2

Vidstige: Tack för empati och goda råd! :-) Du fick mig att tänka om angående dagens träning. Hade bokat in ett likadant pass som i söndags (och tänkt att den riktig genomkörare skulle få slut på den eländiga värken), men muskelfästena ovanför knäna ömmade fortfarande ganska mycket, så det fick bli annat i stället.