Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

proppan2 Link Blog

KvinnaSofia Larsson, Bollnäs, Sweden

VÄGEN TILL HÄLSA

Om träning och kost för att må bra

På tal om...

AddthisShare   FeedRSS feed  

..Marcus inlägg här om att folk frågar varför man har de mål man har.
Jag kan ofta känna att folk i min omgivning (både en del nära och andra mer ytliga bekantskaper) på nåt vis inte gillar att jag tränar. Om jag får gissa grundar det sig i avundsjuka och är egentligen ingenting att bry sig om, men ibland blir jag så himla trött på det.
Jag har tidigare varit noll aktiv, så jag har inte alltid varit träningsmänniska. Tvärtom. Förr tyckte jag att jag var duktig om jag gick promenad en gång i veckan... *skäms när jag tänker på det*
Nu är det ett val jag gjort att börja träna och jag trivs med det. Jag tränar inte för nån annans skull utan för att jag vill det!

Lika när jag skulle gå ner i vikt och sa att jag hade -15,5 kg som mål. Fick då många kommentarer typ "det är alldeles för mycket", "du kommer att försvinna" osv. Hade ju suttit fint med lite uppmuntran i stället.
Sen i somras, när jag nådde målet, har jag får massor av komplimanger om att jag blivit så smal och fin, men det finns också vissa som tycker att jag blivit för smal. Ändå är jag på intet sätt underviktig. Jag skulle kunna gå ner ca 9 kg till och ändå hålla mig inom normalgränserna för bmi.
Att säga att ens jeans har livit för stora anses ju nästan som "fult", lite skrytigt så där.
Avundsjuka här också?

Så finns det kompisar som vill träna, men som inte kommer till skott. Som vill att jag ska ringa om jag ska iväg och träna. Jag har ringt till många, men de gånger som någon hängt med har varit lätträknade. Anledningar som förkylning eller sjukdom är ju en sak, men jag har hört många andra ursäkter också....
Nu känner jag att det får vara upp till dem, jag ska sluta "tjata".

Haha, nu när jag läser igenom detta låter jag visst väldigt negativ och som att jag inte gillar nån i min omgivning. Så är det ju så klart inte. Det vore bara roligt att inte känna sig så "ensam" hela tiden, för det gör jag.


Därför är det extra kul med alla shapelink-kompisar som också är "träningsnördar"! :-) Tack för alla tips och all inspiration!

Slutgnällt från mig för idag...

 
Written 801 weeks ago
29449 801 weeks ago

ugly39

Vilken diskussion!
Tror jag fattar nu varför det är så kul å inspirerande att hänga på shapelink. Man behöver inte skämmas för att man helt enkelt upptäckt att man mår superbra av att röra på sig. I min bekantskapskrets är jag den som tränar mest och betecknas lite som ett "freak". Här på shapelink leder man ju inte träningsligan direkt =)
Vi är nog många som känner igen sig i detta. Vet inte hur många gånger jag har hållt med om "hur svårt det är att komma iväg", fastän jag inte håller med egentligen.
No_small_image 801 weeks ago

Margit

Hej! premiär på bloggen! Jag känner igen mig i tidigare inlägg.
Jag brukar svara de yngre att -Du får nog också 40 års kris!... Och till de som låter negativa i min egen ålder -jag tränar för att vinna i orienteringstävling för åldersklass damer 85! och att jag löptränar nu och att jag ska börja träna karta och kompass när jag fyllt 70! Har just nu fyllt 48 år
Koeix2p1elcgg4skg4o8 801 weeks ago

wheelforce

Håller med om att det här måste vara ett av de bästa blogginläggen på länge. Kul! Det har verkligen satt fart på oss alla träningsivriga och pigga gelikar.
Margit: Häftigt att du ska börja med orienteringstävling. Själv har jag som mål att vara supervältränad när jag är 50. Men är hinner nog bli det redan i år. :-)