Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

proppan2 Link Blog

KvinnaSofia Larsson, Bollnäs, Sweden

VÄGEN TILL HÄLSA

Om träning och kost för att må bra

Funderingar kring vägning

AddthisShare   FeedRSS feed  

Vill börja med att säga att jag vet att man bara ska väga sig en gång i veckan, inte mer.
Jag har varit så duktig och följt det. Bara måndagar, ingenting mer. Fram till för ett tag sen... då blev det även fredagar.

Varför? Jo, måndagar är den dagen då jag oftast väger som mest. Inga "glädjekalkyler" alltså. Oftast äter man ju nåt gott på helgen och det brukar ju kunna synas på vågen.
Fredagar däremot, då är oftast min vikt som lägst. En veckas sunt ätande och träning brukar ge resultat. Det är ju alltså mycket roligare att väga sig på fredagar.

Funderade just på om jag ska byta invägningsdag till just fredagar. Skulle ju kännas mycket mer positivt. Men ändå... 3 dagar senare kanske jag väger 5 hg mer  Då känns det ju som att jag lurat mig själv lite med fredagsvikten.

Vilket dilemma va'?! Lyxproblem...
Ja, det tål att tänkas på. Vad tycker ni???

 
Written 800 weeks ago
35388 800 weeks ago

Marcus74

Cicci, jag väger mig iofs också varje dag, men jag tar inte direkt vad vågen visar som ngt kvitto på att jag har gått upp/ner från den ena dagen till den andra. Man kan ju inte gå ner 2-3 kg fett eller muskler på så kort tid. Men på längre sikt så ser man vart man är på väg och man får en bra bild av hur mycket energi och vatten man har i systemet när man väger sig ofta.
24659 800 weeks ago

Roxen

Bästa är nog att väga sig varje dag i en vecka på morgonen innan frukost och efter toa och sedan ta snittet av de vägningarna, eller?
Det är iof ingen bra idé om man är ute efter att få information om sin "matchvikt" inför lopp eller så då det blir skillnad men för att få ett humm om den vikt man har som standard.
39858 800 weeks ago

Göran44

Jag skulle fortsätta väga mig varje måndag viktminskningen blir ju lika stor i kg mellan måndag & måndag som mellan fredag och fredag däremot skulle jag inte väga mig mer än en gång i veckan ibland luras vågen också man kan ju råkat få en muskel någonstans någon stans läste jag att man skulle mäta kroppen gärna då där man vill bli mindre så får man ett bättre mätinstument än vikten egentligen