Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

proppan2 Link Blog

KvinnaSofia Larsson, Bollnäs, Sweden

VÄGEN TILL HÄLSA

Om träning och kost för att må bra

Friskfaktorer

AddthisShare   FeedRSS feed  

I mitt förra inlägg skrev jag ju om att jag hållt mig frisk så pass länge nu. Det är 3 förändringar jag gjort nu sen i februari som jag tror har bidragande orsak.

1. Jag har gått ner i arbetstid till 80% och är ledig en dag i veckan. Det har gett tid till extra återhämtning och jag har även hunnit med träning/promenader på dagtid. Nu ska jag prova att jobba heltid igen från 1 juni. Hoppas så klart att det går bra. Annars får jag ta en funderare på om jag ska köra 80% även under hösten.

2. Jag har börjat med kosttillskott i form av Mivitotal Sport.

Jag tycker inte att jag känner nån jättestor skillnad, men jag är inte lika trött som tidigare och jag håller mig frisk. Det som är intressant är att när en flaska tog slut och det dröjde nån vecka innan jag han köpa ny, så kände jag mig hängig och trött, så det har nog effekt. Jag tror på det i alla fall. :-)

3. Fick tips av en kompis om ISO-dieten och den försöker jag följa. En massa god mat och man blir rejält mätt. Lika stor fördelning mellan kolhydrater, protein och fett och då är det bra kolhydrater och fetter.
Syftet för mig är inte att gå ner i vikt (även om dieten utlovar 1 kg viktminskning per vecka) utan att äta nyttig och god mat. Har dock några kg kvar ner till min trivselvikt så om jag tappar nåt hekto då och då så är det bara en bonus.

Nån mer som använder Mivitotal? ISO-dieten?

 

Attached images

22b4f7d4944b0504715c19891f7c958e
 
Written 623 weeks ago
41cdefc185c707703a7ab60f76426a705f5e4fc57f02e8a7f73ba6ef01ae30fa 623 weeks ago

Vidstige

Vilan tror jag stenhårt på som friskfaktor. ISO-dieten tror jag inte mer på än många andra dieter (inkl socialstyrelsens).
Däremot funkar inte alltid multivitamin (och -mineral) eftersom jag boostat mig själv med vitaminer och mineraler men ändå fortfarande sitter här och hostar.
Men om det funkar för dig så håll fast vid det. :)
31850 623 weeks ago

proppan2

Heartfire: Håller med, Mivitotal är INTE gott. Jag tar det ihop med en slurk Proviva och då går det ner.

Vidstige: Jag kanske var lite otydlig där för jag menade inte att ISO-dieten i sig håller mig frisk. Det jag menar är att jag får i mig vettig och varierad mat och att det är en bidragande faktor. Vilan tror jag också på helt klart och Mivitotal vill jag tro på ;-) så ja, jag håller fast vid det. :-)