Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Pjodde Link Blog

ManPeter Bengtslin, 47year , Lund, Sweden

Peters blogg

Simning, löpning, cykling och annat skoj

Orientering = fästingar?

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jag och tjejen var ute i skogen och plockade en massa skogshallon i söndag efter det övade vi lite orientering och att ta ut kompassriktningar, riktigt skoj och lärorikt. Tar man det bara lugnt är det inte så svårt att hålla rätt kurs. Vad som inte var så kul är att jag tycks vara uppskattad av fästingar. Igår såg/kände tjejen en fästing på min rygg och vid en närmare granskning hittades det inte mindre än fem stycken på min kropp. Som tur var var alla fortfarande små vilket betyder att de inte suttit där så länge men man är lite orolig för alla sjukdomar som de rackarna sägs överföra. Det blir till att göra noggrannare kontroller i framtiden efter att man vistas i skogen samt att se till och ha långa byxor på sig för det är några läskiga kryp de där.


Fästing

 
Written 770 weeks ago
16376 770 weeks ago

Pjodde

Tack för tipsen och råden. Det kan kanske vara klokt att vaccinera sig, vill ju inte få TBE annars är nog försiktighet att föredra dvs långa byxor och rejäl dusch efteråt.
49441 770 weeks ago

peakXp

Det sägs ju att det är troligare att få borelia från ett getingstick än en fästing. Fast å andra sidan, hur ofta får man fem getingstick efter en runda i skogen?
24608 770 weeks ago

bejjan

jag går i skogen å gräs på åkrar å känns som jag bor ute bland fästingarna ibland men har inte fått någon på mig själv än i år ändå.. men det med dusch efteråt å en koll är ju att rekommendera.. sen måste man låta bli att tänka på de äckliga kryppen för då skulle jag inte gå utanför dörren ;-P