Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Pjodde Link Blog

ManPeter Bengtslin, 47year , Lund, Sweden

Peters blogg

Simning, löpning, cykling och annat skoj

Orientering

AddthisShare   FeedRSS feed  

Nu inför den stundande orienteringssäsongen har jag funderat lite, dels på vilka mål jag har för 2010 samt vägen fram till målet. Förra året var det premiär för mig i skogen och platsen var O-ringen i Eksjö. Det blev några tävlingar under hösten, på både gul- (12 åringar) och orangenivå (14 åringar). Planen är att under våren springa öppna banor här i Skåne, svårighet röd (öppen 5) vilket ska vara samma svårighet som orange fast lite länge och tuffare terräng. Och går det bra för mig i skogen kan jag kanske prova på att gå upp en svårighet till, för att landa på 16 åringarna nivå. Huvudmålet med säsongen är att ställa upp i O-ringen Örebro i sommar fast den här gången tänker jag ställa upp i H21 motion. Svårigheten på de banorna ska vara röd och längden mellan 4,5 och 7,5 kilometer. Enligt tjejen så ska det vara ganska stor skillnad i svårighet mellan en Skånetävling och en tävling i t ex Örebro så det är kanske lite för svårt. Men det känns som ett vettigt mål där jag har något att fokusera på för att lära mig, helst skulle jag vilja springa i vanlig tävlingsklass fast det får nog vara till 2011 eller senare i höst kanske.


Just nu väntar jag bara på att den sista snön ska försvinna och att tjälen ska släppa sitt grepp om jorden, sen blir det till och bege sig ut i skogen och leta orange/vita skärmar.


Den som är intresserad av att prova på orientering och bor i närheten av Lund finns det en nybörjarträning i Dalby den 23 mars i Lunds OKs regi.



Svårighetsklasser

 

Attached images

F7fa796999c71897ba5829ca544429ad
 
Written 739 weeks ago
45883 739 weeks ago

Chevroleva

Tack för din kommentar hos mig :-)
Och vad inspirerande att läsa om hur du lyft dig ur soffan, gått ner en massa i vikt och sedan blivit värsta sportkillen som verkar fixa vilken utmaning som helst!!!
MYCKET inspirerande som sagt!
Keep up the good work! :-D
6061 739 weeks ago

HakanLarsson

Coolt! Det där skulle jag också vilja prova på. Inget är så kul som orientering. Fast man får nog börja på en lagom nivå... :-)
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 739 weeks ago

Linda Granath

Orientering låter kul. Jag älskar att springa i skogen. Det är bara några få detaljer som kan krångla:
1. Jag kan inte läsa karta
2. Jag kan inte med en kompass
3. Jag har fruktansvärt dåligt lokalsinne
Nä, det är nog ingen idé.