Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Pjodde Link Blog

ManPeter Bengtslin, 47year , Lund, Sweden

Peters blogg

Simning, löpning, cykling och annat skoj

O-ringen Vasan 2009

AddthisShare   FeedRSS feed  

Då var jag hemkommen igen efter en vecka i Eksjö och O-ringen där och får lämna några ord efter mig om denna händelse. Det var skoj och orientera, jag ställde upp i en klass som heter O-ringen vasan medel. Banorna ska ha svårighet gul, vilket är en lätt bana. 12 åringarna springer gula banor.


Etapp 1 4800m
Masstart klockan 10:00. Ställde mig långt bak i starten för att inte ryckas med i starten och springa fel. Irrade lite inför första kontrollen men sen gick det bättre. Flöt på bra tills jag på något sätt fick hjärnsläpp och sprang förbi kontroll 9 och tog 10 istället. I mål var jag grymt besviken på min blunder. Ej godkänt resultat.


Etapp 2 5500m
Dagens etapp gick ganska bra förutom några minuters irrande vid ett vägval till kontroll 5. Etapplacering 24 av 28.


Etapp 3 5060m
Dagens etapp innehåll två rejäla bommar. Först till kontroll 2 där jag vek av in i skogen för tidigt och irrade ganska länge innan jag hittade rätt höjd. Sen till kontroll fyra irrade jag runt på fel kalhygge innan jag insåg mitt misstag och letade upp rätt hygge och hittade kontroll 4 där. Etapplacering 27 av 31.


Etapp 4 4920m
Den bästa resultatet på hela veckan. Inga större bommar, några fanns där så klart framförallt i slutet av etappen då det fanns mycket extra stigar runt mina kontroller som inte fanns redovisade på kartan. Etapplacering 26 av 36.


Etapp 5 4900m
Denna etapp gick mycket bra, lätt bana, inte alls långt från vägar/stigar in till kontrollen. Men även denna dag grusads av hjärnsläpp. Sprang förbi den nästsista kontrollen som skulle ha suttit vid ett jakttorn. Hade jag inte missat den kontrollen hade jag fått veckans bästa resultat. Låg på 13:e plats av 31 när jag missade. Surt! Ej godkänt resultat.


För framtida orienteringstävlingar: Var FOKUSERAD hela vägen i mål! För detta var inte sista gången jag ställde upp i en orienteringstävling, nu är det dags att köpa kompass och orienteringskor.

 
Written 770 weeks ago
39858 770 weeks ago

Göran44

Låter ju jävligt roligt en hel vecka med tokiga motionärer & tävlingselit =) hm men man kan inte hålla på med allt så origenteringen får stanna vid fjällkartor och ensamvandringar =)
35388 770 weeks ago

Marcus74

skoj, du låter väldigt inspirerad nu.
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 770 weeks ago

Linda Granath

Vad roligt att du föll för orienteringen.
Att vara fokuserda är nog det svåraste kan jag tänka mig. Har själv inte orienterat sedan skolåren.