Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Pjodde Link Blog

ManPeter Bengtslin, 47year , Lund, Sweden

Peters blogg

Simning, löpning, cykling och annat skoj

Löparknä?

AddthisShare   FeedRSS feed  

Idag har vi haft massage på jobbet, massören koncentrerade sig på mitt vänsterben efter att vi pratat lite om mitt onda knä. Han menade han på att det är löparknä som jag råkat ut för eftersom musklerna i låret var väldigt spända. Det gjorde rejält ont där han knådade upp både vaden och lårmuskeln. På onsdag är det återigen dags för besöket hos sjukgymnasten, ska bli spännande och höra hennes diagnos över skadan samt vilka rehabiliteringsövningar hon tycker att jag ska göra. Jag är lite osäker på om jag ska bege mig ut och springa något i helgen för att känna efter hur knäet känns eller om man ska låta bli och vänta tills efter besöket hos sjukgymnasten. Det är ju bra om det gör ont när sjukgymnasten böjer och klämmer på knäet för att få en diagnos men samtidigt är det ju dumt att slå upp skadan igen. Hur hade ni gjort?

 
Written 757 weeks ago
35388 757 weeks ago

Marcus74

Jag hade nog inte gjort ngt som jag tror är dåligt för knäet. Hur var det sist du sprang. Funkade det eller har det gjort ont då? Klart att du kan testa att sticka ut o springa, men du får vara beredd o avbryta så fort det gör ont. Ur ett objektivt perspektiv så kanske du skulle vänta tills onsdag trots allt så du inte i onödan river upp skadan. Sjukgymnasten ska väl kunna hitta dina knäproblem ändå i fall det är tillräckligt allvarligt, eller hur? Om de inte hittar ngt på dig på onsdag så är det nog bara en "vanlig" överbelastningsskada du hade som succesivt kommer att läka ihop med tiden. Hittar de inget speciellt o ger dig ett flummigt råd som att vila så är det nog bara att köra lite försiktigt med upptrappning i löpningen.
16376 757 weeks ago

Pjodde

Sist jag sprang fick jag ont efter tio-tjogo minuter, så det blir nog till att ta det lungt nu i helgen och se vad sjukgymnasten säger på ondag det är ju det klart klokaste beslutet om än ett tråkigt beslut.