Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Pjodde Link Blog

ManPeter Bengtslin, 47year , Lund, Sweden

Peters blogg

Simning, löpning, cykling och annat skoj

Intervaller

AddthisShare   FeedRSS feed  

Efter att ha varit på pulsföreläsning med Håkan tänkte jag att det är dags att använda pulsklockan lite mera. Jag har uppskattat min tröskelpuls till 162 baserat på rekord milen härom veckan och fått fram pulszoner efter det. Dagens pass var ett intervallpass. 5 x 1000 meter där jag skulle ligga i zon 4 dvs mellan 152 och 158 i puls.


På med skorna och iväg på en dryg kilometer uppvärmning sen satte jag igång med intervallerna. Första intervallen tog det ganska lång tid innan jag kom upp till zon 4 men väl där var det inte några problem att hålla sig där. 90 sekunders vila där på innan intervall nummer två satte igång. Även här tog det lite tid innan jag kom upp i puls. Men här fortsatte pulsen stiga upp i zon 5 ett tag. Samma mönster fortsatte de övriga tre intervallerna. Det var tur att jag programmerat min klocka annars hade det bara blivit fyra intervaller, det är inte så lätt att räkna till fem tydligen... När alla fem intervallerna var klara var det dags att lunka hemmåt och varva ner.


Det blev ett hyggligt pass, var lite små stel i låren efter helgens övningar men det släppte någorlunda som tur var efter ett tag.


 

Attached images

C0ffac489941ff02be2f1fa416609ea0
 
Written 766 weeks ago
16376 765 weeks ago

Pjodde

Ja jag tror att vi prickade ganska rätt med tröskelpulsen, det var bra jobbigt mot slutet. Kanske lite i tyngsta laget eftersom det stundtals säkert inte var någotvidare löpsteg. Kanske bättre att dra ner på det lite för att man inte ska försämmra sin teknik.
Pictu 765 weeks ago

Lampfot

Skönt att jag inte är den enda som kan tappa räkningen efter 3-4 intervaller haha :P
16376 765 weeks ago

Pjodde

Nä när man är som tröttast är man inte så smart längre. Märligt vad dålig tankeförmåga man har när kroppen är utmattad.