Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Pjodde Link Blog

ManPeter Bengtslin, 47year , Lund, Sweden

Peters blogg

Simning, löpning, cykling och annat skoj

Fortsatta problem med vänster knä

AddthisShare   FeedRSS feed  

I fredags var det dags att ta de första löpstegen sen den 10:e oktober. Vilan var över och jag skulle spänna bågen inför vårens och sommarens utmaningar. Efter inrådan av sjukgymnasten skulle jag smyga igång löpningen genom att springa två minuter och promenera i en och göra detta ett tag. Efter en tre-fyra repetitioner kom smärtan tillbaka i mitt vänstra knä. Fan! Avbröt löpningen och promenerade ett tag, det kändes ingenting i knäet så jag tog några löpsteg igen men då återkom smärtan och jag avbröt passet helt och hållet. Ställde mig i en crosstrainer istället och körde där i en halvtimme.


Så nu får det blir fortsatt vila från löpningen och fortsatt stretch men även stärkande övningar för knäna ska jag lägga in. Konditionsträningen kommer att bestå av spinning och crosstrainer pass fram till nyår då jag tänkte prova springa lite lätt igen. Denna gång ska jag rehabilitera ordentligt och sköta stretchen bättre när jag väl är kurant.


Bristen på löpning sista tiden känns som om det har satt sig runt midjan, fast det syns inte på vågen direkt, men några kilo borde jag försöka bli av med innan jul. Ikväll står det spinning distans på schemat, 85 minuter ren svettning!

 
Written 752 weeks ago
35388 752 weeks ago

Marcus74

aj, jäklans, det var då ett envist knä. Nu har jag bara läst rubriken o ska läsa igenom hela inlägget!
35388 752 weeks ago

Marcus74

Du har ju vilat länge. Obegripligt att du fortfarande har sådana problem. Måste vara en rejäl inflamation du fick i knäet. Vad springer du på för underlag? Kanske skulle vara värt att testa Gå/spring-intervallerna på mjukare underlag?
16376 752 weeks ago

Pjodde

Det kommer bli många spinningpass framöver så det är troligt att vi springer på varandra på Gerdahallen framöver.
I fredags sprang jag på ett löpband för att det skulle vara enkelt att hålla koll på hur länge jag sprang och för att det skulle vara enkelt att avbryta passet ifall det gjorde ont vilket det nu gjorde. Hade kanske varit snällare för knäet att springa i skogen men där är det som regel mycket mera ojämt vilket inte är så skönt heller.