Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Pjodde Link Blog

ManPeter Bengtslin, 47year , Lund, Sweden

Peters blogg

Simning, löpning, cykling och annat skoj

Cykel- och löpningsäventyr

AddthisShare   FeedRSS feed  

Det är dags att uppdatera bloggen lite, det har varit full rulle här med både löpning och cykling. April månad blev mycket bra för min del och maj har startat i vacker stil också. Lång cykeltur första maj. Jag och L8 tog tåget från Lund på morgonkvisten och reste mot nordost med destination Kristianstad. Väl framme hoppade vi på cyklarna och började leta oss ut ur stan västerut. När vi väl kommit ut på landsbygden öppnade sig de vårgröna ängarna, ny utslagna bokarna och den mörka granskogen. Höll hygglig fart till Rickarum där den blev en liten strippshow och de vita benen fick vädra vårluft. Fortsatte genom det mycket vackra försommarlandskapet och anlände Sösdala lagom till lunch, kaffe och fikabulle inhandlades till undertecknad och choklad till sällskapet. Efter en lång skön lunch i solen fortsatte resan mot N Rörum och vidare mot Röstånga.


I Röstånga hittade vi en solig vägg och där avnjöts årets första lakritspuck. Mums… När vi fikat klar fortsatte vi söderut mot Kävlinge och en välbehövd middag. Totalt blev det 100 km ungefär på 3 timmar och 50 minuter effektiv tid. Helt okej tycker jag.


Försommar i bokskogen


Lördagen spenderades i Lund med shopping och allmänt mys där vi laddade batterierna inför söndagens kortare utflykt med cykeln. Söndagens pass blev ”bara” 37 km på 1 timme och 20 minuter. Drygt 28 km/h i snitt vilket vi är mycket nöjda med.


I dag var det dags att lägga på 2,5 km på förra veckans löptur, 15 km stod på schemat. Men hela dagen har jag varit lite små konstig i magen och korkad som man är tänkte jag att det inte gör så mycket, bara att kämpa på. Kom hem, hoppade snabbt i löparkläderna och begav mig ut. Efter någon kilometer började magen göra sig påmind om att den inte fått i sig tillräckligt. En skvätt vatten hjälpte en stund. Ungefär där kom jag på att jag glömt tejpa bröstvårtorna, det skavde. Lunkade vidare fast besluten att ta mig runt förutbestämd runda. Vid 7,5 kilometer fick jag i mig mandelmassa (tack Marcus74 för tipset) och lite ny energi i benen. Vid 10-11 kilometer kom ett häftigt illamående, här var det mycket nära att det lilla som fanns i magen kom upp igen. Det släppte vid 13,5 kilometer ungefär och jag lunkade vidare hem och fick 15 k i min träningsdagbok. Väl hemma återkom illamåendet rejält, med frossa och ingen aptit alls, har fått i mig en kvarts portion av pastarätten jag gjort. Upptäckte även att min tröja var lite små blodig vid bröstvårtorna. Det gjorde att duschen inte var så skön som man skulle kunna tänka sig.


Sensmoralen av detta? Tja, till och börja med att se till att man har fyllt på med energi så det räcker hela varvet. Och känner man sig lite dålig, hoppa över passet eller i alla fall korta ner det.

 
Written 782 weeks ago