Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Pjodde Link Blog

ManPeter Bengtslin, 47year , Lund, Sweden

Peters blogg

Simning, löpning, cykling och annat skoj

Bottennapp

AddthisShare   FeedRSS feed  

Återigen måndag morgon, jag sitter på jobbet och funderar lite på helgens övningar som det inte blev mycket av. Hade planerat för minst fyra timmar rullskidor i lördags, men på grund av duggregn på frusen mark blev det minst sagt bakhalt. Jag kom knappt upp för backarna, och då pratar vi skånska backar, dom är inte branta. När regnet väl tilltog och blev uppblandat med snö gav jag upp och körde hem. Tänkte springa en runda istället men nederbörden upphörde inte fören det var försent.


Men skam den som ger sig, laddade för ett långpass i löpningspåret till söndagen istället. Sagt och gjort jag for iväg till en friluftsanläggning utanför Lund för jag tänkte att den säkert är bättre underlag och springa på i skogen. Inte en av mina bättre idéer antar jag för där fanns det inte en chans att springa utan is-skor eller broddar vilket jag inte har. Besviken satte jag mig i bilen för att köra hem igen och hämta gymkläderna istället. Men väl i bilen ringde min kusin som jag inte hört ifrån på ett halvår och undrade om jag ville hänga på och fika på eftermiddagen. Han var nere i Malmö över helgen. Två timmar senare sitter jag på ett fik i stan och dricker kaffe och berättar om mina storslagna planer för detta året. Dessutom fixade jag boende i Småland till mitt seedningslopp i Mullsjö om tre veckor. Söndagen blev trevlig trots allt men träningskalendern gapar tom och veckomålet blev långt ifrån uppfylt.


Nu är nästan all ledighet över för denna gången vilket är ganska skönt så man kan komma in i vanlig rutin igen.

 
Written 801 weeks ago
31850 801 weeks ago

proppan2

Tja... det blir inte alltid som man tänkt sig.
Låter iaf som en kul söndag. :-)
35388 801 weeks ago

Marcus74

Du gjorde rätt som priotirterade det sociala, en fika med en god vän tar max ett par timmar och då är det över 20 timmar kvar på dygnet!

Jag har märkt på min egen träning att den blir tidseffektivast om jag utgår från hemmet! Så jag springer alltid hemifrån och kommer i mål hemma. Därför kan det ibland ta emot att ta sig till simhallen såvida man inte springer eller cyklar dit och ser det som träning.

Men du kan inte springa längs med en vanlig landsväg med lite trafik? Även om man inte gillar asfalten så är det ofta mjukt där pga snö i kanterna.
16376 801 weeks ago

Pjodde

Jo det får bli löpning på cykelvägar dom är nog torra nu och kollar man var man sätter fötterna lite så kan man undvika is-pölarna. Det är bara det att jag sprunget de vägarna så många gånger att det börjar bli lite trist. Och springa på landsbygden är ganska enformigt. Det är spikrakt och en massa gråa och bruna åkrar där vinden får fritt spelrum. Skåne är minst sagt trist så här års. Fuktigt, blåsigt och rått... Min tanke med söndaen var att lyxa til det och springa i skogen istället för de gamla vanliga åkrarna och därmed komma undan vinden.