Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Pjodde Link Blog

ManPeter Bengtslin, 47year , Lund, Sweden

Peters blogg

Simning, löpning, cykling och annat skoj

20 km blev 19,19 km samt nya OL-skor

AddthisShare   FeedRSS feed  

I lördags var det dags att trappa upp träningen inför Lidingöloppet, två varv på 10 km banan skulle avverkas. Målet med passet var att hålla sig i pulszon 2 vilket gick hyggligt förutom mot slutet av varvet då det blir ganska backigt, då ville pumpen pumpa på lite mera och det var problem att få ner pulsen igen. Rundan tog 1:53.44 vilket gav en snitt fart på ungefär 6 min/km. Lite får jag öka till LL annars blir det problem att fixa det under målet på tre timmar.



I söndag var det dags att dra ut i orienteringsskogen igen. Öppen bana skulle springas. Dagen i ära skulle det inhandlas nya skor som skulle invigas. Gick runt och tittade på de olika lådorna med skor till rabatterat pris. Vi rotade fram en massa båtar och valet föll på ett par Olway för 400 kr. Billiga och bra tänkte jag. På med skorna och iväg till starten små joggandes. Väl ute i skogen började det bra, sen fick jag hjärnsläpp och sprang till kontroll fyra istället för tre vilket gjorde att jag blev diskad. Surt, men vad som är surare är att jag fick grym skoskav efter någon km och hade stora problem med att ta mig runt springandes, det blev gång/jogg/löpning omväxlat. 1:05 efter starten stämplade jag mig i mål.



Nu blir det till att ligga lågt några dagar för att kurera hälarna, ska se hur det känns att dra på cykelskorna, förhoppningsvis funkar det.

 

Attached images

87da13e40c3b8e81dcb534eea8209f09 961eecd38930c6cad802cf778f160ac0
 
Written 765 weeks ago
16376 765 weeks ago

Pjodde

Det var en missräkning med skoskavet, hade mina misstankar att jag skulle få lite skav, men inte fullt så illa som det blev. Blir förhoppninsvis cykling i veckan sen är det på orienteringen igen till helgen hoppas jag.

Det finns en orienteringsbutik i Stockholm, OL Specialisten, http://www.avantex.ebutik.se/default.asp?olspecialisten ska ligga på Kungsholmen enligt hemsidan.
35388 765 weeks ago

Marcus74

Svårt att låta bli att testa nya skorna ordentligt. Du får sätta på lite skavsårstejp så ska det nog gå bra o köra lite igen strax. Innan jag läste texten så läste jag första kommentaren o då tänkte jag "nej, hoppas det inte är knäet eller ngt annat allvarligt" men blev lättad när jag såg du skrev skavsår på hälen.

Dom ser bra ut. Hoppas du trivs bra med dem när du sprungit in dem bättre!
35388 765 weeks ago

Marcus74

alla gör vi våra misstag lite då o då. själv drar jag ibland ut på lite längre pass helt utan planering av vätske- och energiintag. Det lustiga är att man gör om liknande misstag igen och igen och även lite nya misstag. Men finns en charm med det med o få kämpa lite extra ibland! Det är träning för det mentala att allt inte är perfekt!