Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

peakXp Link Blog

ManCarl Björnberg, 48year , Köping, Sweden

BLOD, SVETT & BLOMKÅLSÖRON

(det är taget, jag vet)

Sjukvården i ett nötskal?

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jag har all respekt för läkare och den traditionella sjukvården egentligen. Att ställa diagnos är sannerligen ingen lätt uppgift. Men ibland felar systemet, det är ju trots allt bara människor bakom kulisserna.


Jag kan t ex ställa mig lite frågande varför man får provsvar via en lapp hem i brevlådan? Förmodligen för att det brister i deras resurser. De har inte tid helt enkelt. Å andra sidan så kommer min läkare att få "offra" den tiden i alla fall, eftersom jag bokat en telefontid med henne. Första lediga tid var fredag 16.15. Nu slapp hon i och för sig jaga mig, eftersom jag fick jaga henne istället. Och alla personer jagar ju inte på sin läkare heller för den delen.


Nu var det ändå så att det i mitt fall finns misstanke om en neurologisk sjukdom som kan leda till förlamning och demens. Inte så värst upplyftande att få "ett mycket ospecifikt svar" till svar på ett papper hem i brevlådan. Det behöver som sagt inte betyda något. Sjuksköterskan som jag pratade med sa att provet både var negativt och positivt. Jaha? Det leder naturligtvis till 1000 frågor, som hon inte kunde svara på. T ex måste vi kanske också testa barnen?


Nu hoppas jag få några svar i morgon kväll i alla fall.

 
Written 695 weeks ago
79561 695 weeks ago

nopoo

Håller med aCookie.

En del läkare verkar glömma bort att bara för att de gett en sånt besked tusen gånger eller berättat om symtom eller en viss sjukdom 100 000 gånger så är det ju fortfarande första gången för en annan som sitter där.

Man måste få tid att ställa frågor ju.

Skriv ner alla frågor du vill ha svar på så du får med alla:)

Skickar massa varm energi åt ditt håll!
69917 695 weeks ago

ladylake

Vi fick beskedet att "röntgen påvisar en cysta på hjärnan, ni kommer att remitteras vidare till onkologen" inget mer... thats it liksom. Detta då det gällde min DOTTER! Jag har inget till över för kommunikationsvägarna inom landstinget kan jag säga. Men jag hoppas du får ett bra samtal i morgon.
49441 695 weeks ago

peakXp

Tack för ert stöd. Lite nervös inför mitt samtal med läkaren ikväll, men jag antar att jag inte kommer att bli så mycket klokare för det.