Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

peakXp Link Blog

ManCarl Björnberg, 48year , Köping, Sweden

BLOD, SVETT & BLOMKÅLSÖRON

(det är taget, jag vet)

Någon som är intresserad av grym träningsvärk?

AddthisShare   FeedRSS feed  

Man måste i och för sig inte få träningsvärk för att ett träningspass ska ha varit effektivt, men de gånger man får det känns det som ett kvitto på att man gjort något bra. Eller hur?


Jag har sån där grym träningsvärk, ni vet när man knappt kan klä på sig kläderna, än värre skratta, hosta eller nysa. Jag gillart!


Receptet på denna grymma, men ack så härliga, träningsvärk stavas rodd+core. Ni som läst mina två föregående inlägg vet vad jag snackar om:


Styrkan sitter i bålet


och


Rowing VS Running


Ni som inte läst dessa kan få en lite snabblektion nu. När du tränar rodd aktiveras många av våra muskler, chansen är att du inte tränat alla dessa tillräckligt senaste tiden. Ta en titt på nedanstående bild, lånad av concept2.se:



Kör runt 40 min i så högt tempo du orkar. Själv kom jag 9471 meter och fick en brutal träningsvärk i axlar och framsida lår.


Dagen efter körde jag ett core-program från en DVD som jag har här hemma. Ganska simpla kroppsövningar, typ plankan etc, utan några som helst vikter, redskap eller andra hjälpmedel. Körde "det lätta" programmet som tog 45 min. Bålen utgör ju faktiskt en ganska stor del av kroppen och jag tror inte jag är ensam om att kanske inte prioritera just dessa muskler i min träning. Nu har jag precis börjat, men hoppas kunna klämma in två core-pass i veckan.


Dagen därpå vaknade jag med ett leende på läpparna, det kändes som om en ångvält hade kört över mig, och sen backat för att köra över mig igen. *ler fortfarande*


 

 

Attached images

8d458f35dab5d564d80410eb426e0655
 
Written 720 weeks ago
40681 720 weeks ago

infrva

Ja, rodd är helt klart jättebra! Kör alltid det när jag tar mig dit.Core eller poweryoga el både och är ett jättebra komplement till löpningen tycker jag.
31850 720 weeks ago

proppan2

Var har du köpt core-dvd:n? Har funderat på att skaffa en sån men har inte riktigt kommit till skott.
49441 720 weeks ago

peakXp

Fick den "gratis" från iForm-tidningen. Ska dock skriva av passet så jag kan köra det utan att behöva trängas mellan TV'n och soffan hemma :)