Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

peakXp Link Blog

ManCarl Björnberg, 48year , Köping, Sweden

BLOD, SVETT & BLOMKÅLSÖRON

(det är taget, jag vet)

Lumbalpunktion

AddthisShare   FeedRSS feed  

I eftermiddag ska jag göra en LP, lumbalpunktion. Eller ryggmärgsprov som det heter på svenska. En tämligen ofarlig provtagning, men jag kan ändå inte hjälpa att vara aningen nervös. Eller kanske inte nervös, men det känns som om det kommer att vara obehagligt. Nåja, värre saker har man väl varit med om.


Hoppas jag kan få förhandsbesked, för det jobbiga är ju att vänta en månad på provsvar. Vet faktiskt inte exakt vad de ska kolla, men de blodprover jag tagit har varit ospecifika med förekomst av IgG- och IgM-antikroppar, så borelia är väl ett hett tips. Finns även en del virus som orsakar samma typer av antikroppar. Nu har jag mått relativt bra senaste tiden, så vad det än må vara så kanske det har "läkt ut" eller är på väg att besegras av immunförsvaret.


Risken/chansen (beroende på hur man ser det) är att jag aldrig får reda på vad det var. Känns som det spelar mindre roll nu dock, så länge jag mår bra och kan träna på med det jag gör.

 
Written 674 weeks ago
49441 674 weeks ago

peakXp

Eh... det gick inte alls? Lite snopet, men jag fick inte göra det idag. Infektionsläkaren propsade bestämt på en DT på hjärnan först. Suck. Så då har man först väntat på denna remiss och SEN kommer de på att de ska göras en DT först. Landstinget i ett nötskal. Men det skulle ske inom en månad trodde de i alla fall. Är iofs lite lättad att jag slapp idag, det blev ett härligt MAQ-pass istället.
42728 674 weeks ago

aCookie

Men va f-n?! Helt galet, man kan ju tycka att den som skriver ut en remiss för detta borde veta vad man borde kika på före? Trist:-(
49441 674 weeks ago

peakXp

Alltså, jag blir inte ens upprörd längre. Landstinget brister nå brutalt i sina rutiner att det nästan är skrattretande. Det var onkologen som skickade en rekommendation att göra LP till min husläkare som i sin tur skrev ut remissen till medicinmottagningen. Ingen brydde sig väl om att läsa journalen antar jag.