Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

peakXp Link Blog

ManCarl Björnberg, 48year , Köping, Sweden

BLOD, SVETT & BLOMKÅLSÖRON

(det är taget, jag vet)

Gå-förbud, kan det blir mycket sämre än så?

AddthisShare   FeedRSS feed  

Idag fick jag mer eller mindre gå-förbud. Korta sträckor javisst, typ mellan kylskåpet och soffan, men inga längre promenader. Inte gå ner på stan, inte till lekparken med barnen, ingen morgonpromenad till jobbet etc. Känns som att det inte kan bli mycket sämre. Vad är nästa steg, sitt-förbud?


Jag kanske kommer att få ångra det här inlägget för jag vet ärligt talat inte om jag ORKAR förklara hela den här processen, men lite kortfattat:


Det började med problem med höften i april, efter det har det eskalerat och har haft ALLA möjiga skumma saker så som värk, känselbortfall, dåliga reflexer, spasmer etc. Sjukvården tar ju som sagt ganska lång tid på sig och har i skrivande stund bara hunnit med div blodprover och magnetröntgen som inte visat nått onormalt. Har också besökt naprapat, kiropraktor, massör och sjukgymnast.


Just nu jobbar man efter en teori att det, trots att MR inte visade något, är nervpåverkan i ryggen som skapar alla dessa följdproblem. Ska få 2-3 månaders behandlingar/rehab nu och se hur kroppen svarar på det, sen får vi se vad som händer. Start på fredag, så i nuläget vet jag inte upplägget. Det finns ju mängder av undersökningar som jag skulle vilja göra, men jag får kanske ge det den här tiden och se om det blir nå bättre först.


En sak är i alla fall säker: En gång fighter - Alltid fighter.


Jag SKA tillbaka till mattan.

 
Written 695 weeks ago
49441 695 weeks ago

peakXp

Men, jag åker ju aldrig på några lås ;)

Men det kan helt klart vara nått liknande, finns ganska många andra teorier än den som jag följer nu också. Och kanske hittar man aldrig varför heller, men jag ger inte upp. Ska bli grymt skönt att börja rehabba hur som helst.
49441 695 weeks ago

peakXp

Det här med att ta det lugnt är ju inte riktigt min grej liksom. Kom på mig själv igår att vanka fram och tillbaka hemma under tiden jag pratade i telefon ca 20 min. Sen kom jag på "javisst ja, Gå-förbud!". Har ju inte tränat på två månader, men gått en hel del. Förr har man ju alltid hört att det ska vara bra att gå, men nu är det tydligen det sämsta tänkbara för mig.
31850 695 weeks ago

proppan2

Har saknat dina inlägg och undrat vart du tagit vägen, men här kom ju alltså förklaringen. Dock ej en särskilt rolig sådan. Gåförbud låter fruktansvärt! Å andra sidan - under utredning/rehabilitering så kanske det är bra och leder till något gott i slutändan. Att MR inte visade någonting kan man ju se som "positivt" för som Håkan skriver så är det ganska vanligt att de tittar efter tumörer.
Fortsätt att vara en fighter! Om du vill rapportera här då och då hur det går för dig, så är åtminstone jag intresserad av att läsa. Krya på dig!