Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

peakXp Link Blog

ManCarl Björnberg, 48year , Köping, Sweden

BLOD, SVETT & BLOMKÅLSÖRON

(det är taget, jag vet)

Det går bra nu :D

AddthisShare   FeedRSS feed  

Första veckan på nya träningsupplägget avklarat. Lite mer vila och lite mindre träning. Dagsformen har pendlat mellan "Bra" och "Mycket bra". Det var ett tag sedan sist :)


Det blev 8h och 52 min förra veckan, istället för runt 12 timmar som planen låg förrut. Å andra sidan så blev det sällan så, eftersom skador och sjukdomar kom emellan hela tiden. 


Som de flesta som läst mina tidigare inlägg redan vet så har jag tagit bort några kampsportpass, rena konditionspass, infört fler vilodagar och ökat styrketräningen lite istället. Första veckan kändes super. Med kanske en liten dipp i onsdags då jag tror motivationen föll en aning.


Nu blir det lite oavsiktligt en finjustering på upplägget denna vecka. Egentligen stod det styrketräning på lunchen på schemat idag, men pga jobb så får det bli imorgon istället, vilket resulterar i att dessa pass förskjuts en aning.


Så det blir ingen ren vilodag den här veckan, men å andra sidan lite mer tid för återhämtning mellan passen istället. Dessutom går jag på "Vecka 2" i mitt styrkeprogram som innefattar ben och rygg, ska bli intressant och se hur kroppen svara på kampsportspassen den här veckan. Misstänker lite trötta ben på lördag på det stående MMA-passet :)


Det enda som blivit lite lidande är egentligen min "rehab", vilket kanske inte är så där jätteklokt. Det blir ingen morgonyoga t ex, det blir logistikproblem när frugan jobbar natt och barn ska lämnas på dagis. Jag kör ett Core-pass i veckan, men ska försöka klämma in ett till nu.


Sammanfattningsvis känns det väldigt bra och förutsättningarna för ett skade- och sjukdomsfritt November ser lovande ut.


 


Det är inte kossan på bilden som skrivit brevet.

 

Attached images

E2bf54c461be33141dbcf21fd46095eb
 
Written 706 weeks ago
42728 704 weeks ago

aCookie

Alltså, jag kom precis tillbaka från gymmet. Det tar en jäkla tid att köra igenom allt. Det var "bara" sex övningar men två av dem var på 7*3 och resten 4*8. Det var väldigt jobbigt:-) Ska köra två av varje 7*3 set på 90% av maxvikten, men totalt set blir det ju väldigt många kg man ska få i luften på nåt sätt:-)
49441 704 weeks ago

peakXp

Jag har en kompis som lyfter +26 ton på en timme. Fattar inte hur han hinner. Han måste ju springa mellan vikterna och strunta i vilan. Sjukt.
42728 704 weeks ago

aCookie

Hm... kanske om man lyfter galet mycket? Alltså tar man 150 kg i knäböj mot mina modesta 80 kg så blir det många fler kg i slutet... Jag tror att jag kom upp i typ 11 ton på nåt pass med 15 rep. Det kändes som ännu mer, jag var helt slut;-)