Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

peakXp Link Blog

ManCarl Björnberg, 48year , Köping, Sweden

BLOD, SVETT & BLOMKÅLSÖRON

(det är taget, jag vet)

D'arce

AddthisShare   FeedRSS feed  

Från Submission Wrestling, 2010-10-06


http://www.youtube.com/watch?v=CRedxhUPvsg


Vi drog lite i motståndarens arm först, men annars är denna video ganska lik den övning vi gjorde. Fick in den riktigt tajt på sparringen sedan också :)

 
Written 710 weeks ago
49441 710 weeks ago

peakXp

Kul att du frågar! Submission Wrestling går ju ut på att få sin motståndare att ge upp av ren smärta (eller syrebrist), så visst känns det efter passen ibland :) Men det är nog som du säger. man vänjer sig. Å andra sidan åker man inte på lika många lås när man kört ett tag, som man gör som nybörjare. Det kan vara en ganska chockartad upplevelse i början, hehe.

Man blir också mer observant och prestigelös ju mer man kör och klappar därför (när man klappar förlorar man) oftast lite innan man vet att det snart kommer att göra väldigt ont. Generellt sett gör de flesta lås bara ont för stunden, men ibland kan det sitta i ett tag, speciellt armlås tycker jag. Är det en ovan eller hetsig motståndare som tagit i lite för hårt kan man ha ont i månader efteråt.

Nu senast skadade jag foten, antingen en spricka i något av alla små ben som finns i foten, eller så är det något ledband som fått sig en törn. Nu kan jag gå, men alla rörelser i sidled gör asont. Kan inte sträcka ut foten heller. Men det var hur som helst en ny kille som slängde sig över mig och landade med hela sin kroppsvikt på min fot. Vet inte vad han försökte göra, men det var i alla fall inte en tillåten "teknik".
49441 710 weeks ago

peakXp

I just SW är det inga slag eller sparkar, men i andra sporter som jag också tränar, t ex MMA är det ju det. Det är dock faktiskt inte så mycket skador som man kan tro, mest stukade fingrar och lite sånt. Men det är stooor skillnad på det och gatuslagsmål också. Storleken spelar faktiskt inte så stor roll heller, eftersom det är så pass mycket teknik. Om jag t ex använder båda mina ben, min rygg och båda mina armar för att bryta din armbågsled åt fel håll, ja då spelar det mindre roll hur stor och stark du är, men det kan ju vara svårare att ta sig dit så klart :)