Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

peakXp Link Blog

ManCarl Björnberg, 48year , Köping, Sweden

BLOD, SVETT & BLOMKÅLSÖRON

(det är taget, jag vet)

Att älska varenda minut!

AddthisShare   FeedRSS feed  

Det, lite drygt, senaste året har verkligen inte varit bra. Det började med ett diskbråck, sen har jag tampats med kraftig ledvärk och feber på nätterna. Mitt lymfatiska system är i uppror, svullna körtlar i halsen och på kroppen och produktion av antikroppar som varken borde finnas eller kan förklaras. Man har misstänkt och utrett både en neurologisk sjukdom (Neuroborrlios) och cancer (Hodgkins), men inget av dem går helt att avfärda. Senaste biopsin gick åt skogen, blev två vändor till akuten och ytterligare två besök till kirurgen. Nu har det gått så långt att när jag somnar svarar kroppen med att hamna i panikångest. Tydligen så hyperventilerar jag i sömnen, så händer, fötter och läppar domnar bort. Nu har även magen havererat totalt.


Berättar man det så, så låter det ju inte så roligt. Så jag försöker igen.


Det senaste året har varit kantat med utmaningar. Först ett litet diskbråck, men efter omplanerad träning och efter sjukgymnastik har jag återfått full känsel och styrka i benet igen! Nu har jag dessutom verktygen att hålla mig fortsatt skadefri :) Väldigt sällan nu som jag får ledvärk, och den nattliga febern är ett minne blott. Jag har med stor sannorlikhet varken en neurologisk sjukdom eller cancer. Under den tiden jag levde i ovisshet fick jag ett enormt stöd av min familj och mina vänner, något som jag verkligen värdesätter. Sjukvården må ha sina brister, men jag har fått många undersökningar som för många andra i världen är omöjliga att få. Nu äter jag en medicin som hjälper mig att sova ordentligt och magen är säkert snart bra igen. Mentalt är jag tusen gånger starkare än för ett år sedan och när jag kommer tillbaka har jag minst 15 år kvalitativ träning framför mig. Minst! Och jag kommer att älska varenda minut :)

 
Written 676 weeks ago
32638 676 weeks ago

lenamarie

Jag har alltid funnit inspiration i din blogg för den är fylld av kloka råd, bra "att tänka på"-grejor och fart. Även om man förstår att du har haft det tungt så känner man din styrka genom texterna och jag är helt övertygad om att du klarar av alla mål du sätter upp för dig!
Jag brukar säga till mina barn att dom ska säga till sig själva varje dag: "Jag är snygg, stark och smart", den raden är bra att ha med sig i söliga stunder.
49441 676 weeks ago

peakXp

Tack lenamarie, det var roligt att höra :) Då kanske man ska blogga lite mer aktivt igen då?
42728 676 weeks ago

aCookie

Du har (som vanligt) så rätt! Motgångarna kan motas genom attityden man har när man hanterar dem. Du har en fantastisk inställning och jag är övertygad om att det kommer att ge dig mer än 15 år av härlig träning:-)