Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

nolofsson Link Blog

ManNiklas Olofsson

nolofsson's Blog

Träning inför SUM

AddthisShare   FeedRSS feed  

Idag körde jag ett 12km terrängpass i liknande terräng som delar av SUM går i. Teknisk löpning på små stigar med mycket rötter och stenar. Målet var att hålla igen ordentligt på tempot vilket inte var det lättaste. Höll 6:12 tempo vilket är betydligt långsammare än vad jag är van att springa. Hade verligen svårt att få ryttm i löpningren. Tror framförallt att det beror på att steget blev kortare och fötterna hamnade inte där huvudet trodde. Blev ett himla trippande och snubblande bland rötterna. Fungerade bättre på de partier som var jämnare, dock tenderade fart att öka så fort jag inte höll koll på klockan.
Vädret var inte det roligaste då himlen fullkomligen öppnade sig när jag varit ute i 5 minuter och jag var rejält  blöt och började bli kall men när regnet väl avtagit fick jag snappt upp värmen. Det är bra erfarenhet att träna i riktigt grisäder så man vet hur man påverkas och hur kläderna fungerar.
Detta var även första löppasset efter Lidingöloppet och kroppen kändes riktigt fräsh och hade inga känningar i knäna vilket jag haft tidigare år.
Träningen i veckan blir ganska lugn ska köra ett löppass på 8km i lugnt tempo tisdag och sedan blir det förmodligen 1-2 timmar badminton på torsdag. Nu börjar laddnigen inför SUM.

 
Written 761 weeks ago
365 761 weeks ago

nolofsson

Tack för tipsen. Ska försöka få i mig ordentligt med mat innan och det var ett bra tips med pannkakor innan start.
Sprang BAMM 2004 och då höll vi på 6 timmar första dagen och 5 andra och vi åt powerbars kontinuerligt under hela lopp vilket fungerade mycket bra. Kommer att ha med mig ett gäng och försöka få i mig det under loppets gång. Brukar inte ha några problem att äta när undertiden.
7137 760 weeks ago

Madde J

Jag tycker alltid att steget blir lite knackligt när jag springer terräng, det är ett himla hoppande mellan rötter ocj stenar. Men det vägs ju upp av den fantastiska träningsmiljön. Lycka till på SUM, om jag inte hinner säga det senare i veckan!
365 760 weeks ago

nolofsson

Tack för det Madde J.