Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

ninja.ior Link Blog

KvinnaEmmelina le Claire, 37year , Goteborg, Sweden

ninja.ior's Blog

Sparring ! ! !

AddthisShare   FeedRSS feed  

Hej och hå!

Igår var det träning som vanligt. En hård uppvärmning med fys i början (det bådar inte gott för psyket) så att jag känner tröttheten redan första 20 minutrarna.

Sedan lite teknik mot varandra (20 min) och resten av passet var det sparring (65 min). I början är jag ju rätt färsk, men det tar några ronder innan jag kommer in i det. Jag fick till många fina tekniker, en del bra ronder och en hel del usla ronder. Men jag har äntligen lärt mig att gå in i clinch, det ser inte bra ut men det kommer iaf av sig själv och jag försöker göra något vettigt när jag väl står i clinch. Vi körde antingen 2 eller 3 minuters matcher med ca 15-20 sekunders vila emellan och jag gick alla ronder, vilade inte en enda. Det kändes gött att jag faktiskt orkade!!!

Min tränare frågade vilka som ville följa med och sparras på lördag, så jag räckte upp handen. Då åker delar av klubben till Kristianstad och sparras, det värsta är att jag är lite "smårädd" att jag blir enda tjejen. Hoppas iaf det finns någon mer tjej som ligger på ungefär samma nivå som jag :/ Jag kan ju inte riktigt stå upp mot alla dessa killar, men det viktiga är ju ändå att jag FÖRSÖKER! :-)

Idag blir det nog lite gym och så tänkte jag cykla en mil iaf. Redan nu känns kroppen tung så jag får pressa mig sedan om jag ska lyckas genomleva gymmet och cyklingen.

Ha en bra dag kompisar!! Själv ska jag plugga :-(

 
Written 797 weeks ago
6061 797 weeks ago

HakanLarsson

Ah, ja thai är mycket skojigare. När jag bodde i Belgien så tränade jag kickboxning (på franska), fast det liknade mer thai, eftersom vi hade shorts och körde med låga sparkar. Annars är ju traditionell kickboxning stort där.

Min tränare var fd mästare i Beligen. Både i kickboxning och thai. Geroge. Det var hur kul som helst. Vi arbetade på samma arbetsplats, så vi brukade dra och sparra på tu-man-hand i ett par timmar i sträck. Det lärde man sig enormt på. Det höll jag på med ett par tre år. Innan det, när jag var yngre, höll jag på endel med Tae-kwon-do och när jag kom hem till sverige körde jag endel Goshindo (mma). Fast jag slutade efter att ha gått på ett rejält nacklås-kast. Jag förlorade nämligen känseln i tår och vader. Riktigt otäckt. Jag fick tillbaka känseln efter två veckor, men tordes helt enkelt inte fortsätta. Så jag började med triathlon istället. Jag rönkades men dom hittade inget, så läkaren trodde att det uppstått en inflamatoin som tryckte på nerven i ryggraden. Huh.
39963 797 weeks ago

TinyPaws

o jag kör vanlig kickboxning, har bara gått på 3 pass ännu så jag är väldigt grön..och har inte riktigt koll på vad vi gör o inte gör ;)
17382 797 weeks ago

ninja.ior

Oh fan då har du lång kampsportserfarenhet då! :-) Vad kul det lät och vad häftigt att få träna med en Belgisk mästare!! Gott att kunna träna på arbetstid ;P Hehe, fast det var nog inte så du menade kanske!?

Jag förstår att du la av!! Jag hade blivit skitskraj!! Det lät läskigt! Ja du har ju lyckatas väldigt bra i triahtlon (kan inte stava :p)!! Men jag förstår att du längtar tillbaka också, för det är verkligen ROLIGT!!