Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

ninja.ior Link Blog

KvinnaEmmelina le Claire, 37year , Goteborg, Sweden

ninja.ior's Blog

Äntligen ett mål

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jag har länge tränat utan att veta vart jag vill komma med karaten, det är klart jag tränat inför varje ny tävling som kommit upp och mitt mål är att göra en så bra prestation som möjligt, därmed inte sagt att jag skall ta guld varje gång (självklart är det också ett mål jag siktar på), men så länge jag gör en bra match, med fart, snabbhet och bra teknik i skall jag vara nöjd. Senaste tävlingen gick inget vidare, men heller inte uruselt. Jag hade dock inte dessa tre ovan nämda i mina matcher, vilket gjorde att jag kände mig missnöjd med prestationen.

Förut hade jag många mål, jag visste vart jag ville komma och vad jag ville uppnå, när jag väl gjorde det var det helt plötsligt inte min grej. Nu ska jag köra på igen för att komma dit en gång till och jag ska verkligen försöka. Tillsammans med min klubbkamrat ska vi nu träna inför landslagslägret i vinter, vi kör karate tillsammans och jag har alldeles precis börjat med styrketräning, från och med nästa vecka ska jag få lära mig hur man styrketränar "på riktigt" för hon kan det. Sedan är det en sak till, kondisen. Räcker ett-två spinning pass till för att öka konditionen eller är det löpning som gäller!?

Min del i det hela är att lära henne laga mat och tala om vad man ska äta för att kunna prestera. Sedan har jag eventuellt en tävling att sikta på nu den 3 november, hoppas jag får deltaga bara.

Over and Out. 

 
Written 864 weeks ago
6061 864 weeks ago

HakanLarsson

Några kommentarer från en amatör: Det har inte så stor betydelse om du väljer att köra spinning eller löpning, huvudsaken är att du kör hårt. Och om du inte uppskattar konditionsträning(?), bör du absolut satsa på det som känns roligas. Kör du på landslagsnivå? I så fall tycker jag att två kondispass/vecka är ett minimum. Frågan är om du inte ska köra ännu mer. Löpning på morgonen 30-45 min och karate på kvällen vore ju inte fel. Jag vet inte vilken stil du kör, men min erfarenhet från thai/kickboxning och goshindo är att god fysik ofta knäcker god teknik. Vad gäller styrketräning ska du hålla dig till basövningar som aktiverar många muskelgrupper. För dig är det helt onödigt att prickskjuta biceps och annat. Kör explosivt. Du vill inte ha stora och sega muskler. Bäst vore att bli instruerad av en tyngdlyftare. När det gäller övningar tycker jag att dessa övningar ska ingå i din repertoar: chins, frivändningar, militärpress, marklyft och dips. Jag tycker också att det är bra att köra djuphopp/spänsthopp med skivstången på ryggen. (http://hem.bredband.net/triathlon/styrke.htm) Kör hårt!! Det blir intressant att följa din utveckling.
6061 864 weeks ago

HakanLarsson

Yes, jag håller med. Under löppassen är det bra att lägga in spänsthopp i backe, ryck i backe, häcklöpning, slalombana etc ... Tempo, tempo. Det är viktigt att få fart på kroppen. En annan grej som jag brukade köra, var löp-inervaller som pågick lika länge som ronderna varar. Därefter vilar du lika länge som rondvilan är osv osv. Dock så tycker jag att man en gång per vecka kan köra ett långt men lugnt löppass. Det ger en bra grundkonsis. Löppassen ska vara i ca 75 min och gå i harmonisk fart. Man kan med fördel passa på att (i huvudet) nöta in olika slagkombinationen. By the way: Glömde jag säga att jag körde TKD i min ungdom? Shit vad man har hållit på!! :-)))