Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Nickiz Link Blog

KvinnaVicktoria Ågren, 40year

Nickiz's Blog

Gotland Segling 2006

AddthisShare   FeedRSS feed  


Äntligen semester och jag o pappa beslöt oss för att segla ner till gotland.
Vi trivs båda bra där och åker dit under 1-2veckor varje år. Vi bor på båten nere i visbyhamn.

När jag kom ner hade jag redan några vänner där..men de åkte efter några dagar och då fylldes det på med 5olika kompisgäng som kom ner. Så jag höll mig sysselsatt och med sällskap dygnet runt.

Jag lyckades trots en viss bakfylla och brist på sömn ta mig ut på Morgon promenader 8 av 10 dagar...även om man kan överväga att ändra begreppet "morgon" till efter lunch..men det var hur som hellst innan "frukost". Och det blev 2 joggingturer längs strandpromenaden kvällstid oxå så helt lat va jag inte...bara nästan =)

Bilder har ja i mängder från denna roliga resa som ja ska lägga upp lite senare.

Veckan bestod av allt från att skira däcket en hel dag i bikini till att hyra eu-moppe med pappsen och åka runt på utflykter samt en SUPERNICE fest jag hade på vår segelbåt ena kvällen. Det vart verkligen lyckat.

Hem seglingen var lika behaglig som de andra vi lyckats time:a in...blå himmel o strålande solsken. Som att segla i caribien nästan. Seglade närmare 100distans till Utö. (95 tror ja)

Men igår när vi seglade från Utö
börja dagen med vackert väder men plötsligt drog det in kolsvarta moln...regnskurar åska och till sisst enorma blixtrar över hela himelen. Och då kan ja lova man inte vill va i en segelbåt (högsta punkten) på öppet vatten.

Dessutom om blixten slår ner så studsar den runt i båten tillskillnad från en bil där den går igenom utanpå. Så man är ganska utsatt.

Till sisst hitta vi in till en liten vik där vi la oss på svaj för att vänta ut ovädret. Blixrarna sjuter ner på sidorna av båten och då märker vi att ankaret släppt...båten driver.

Så vi spanade om det börjat ljusna någonstanns och vart vi kunde fly, vi ville absolut inte gå ut i ovädret men vi hade juh inget val annars hade vi gått på grund. Vi hittade en ljusare del av himmlen och bestämde oss för att kasta oss upp, dra i fullgas åt det hållet och hoppas på de bästa.

Det var lite läskigt där ett tag faktiskt...var några år sen ja var med om nått liknande på sjön.

Men det var skönt att komma i land på värmdö/Bullandö Marina sen och åka in i bilen och hem till den trygga lägenheten. =)

Bilder kommer ja lägga upp närmsta dagarna så då får ni se vad jag sysslat med under semestern.
 
Written 927 weeks ago
B9dfa6bb55186410aa7d086d4ae693c42380e28399f54f26ea51d573733f6b59 1274 weeks ago

Tjarven

Fin blogg fina bilder och alltid kul att det händer nått här på bloggsidan. Inspirerar fler att blogga tror jag.