Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

magzeus Link Blog

ManMagnus Andersson, 55year , Brålanda, Sweden

Vägen till min första IRONMAN

Tankar och kommentarer om min träning och vardag inför IM Kalmar 2015

Slentriantävlingar och utmaningar

AddthisShare   FeedRSS feed  

... men är det realistiska utmaningar? Vad vill jag egentligen få ut av att utmana mig i dessa längre tävlingar? Stärka självkänslan? Eller bara få utlopp av ngt som jag verkligen vill genomföra.


Så här ser ut i mina tankar åren framöver... gällande tävlandet


2012: Gbg-varvet o Kraftprovet (eventuellt seedningslopp inför Gbg-varvet)
2013: Gbg-varvet, Sthlm maraton o Kraftprovet
2014: Svensk klassiker, Gbg-varvet o Kraftprovet
2015: Mellanår med Gbg-varvet o Kraftprovet, ev. ngn springtriahtlin eller Olympisk för testa inför kommande år.
2016: Kalmar Ironman (men vill också köra tävlingarna som jag kört varje år sen 2005 = Gbg-varvet o Kraftprovet)


Men att genomföra dessa utmaningar kräver ju mycket tid och även pengar. Är det värt det? Behöver köpa mig en racer, våtdräkt, får hoppas att mina skidor håller men nya pjäxor behövs, och säkerligen ytterligare prylar för genomförandet. Vet inte just nu vad man behöver egentligen för prylar. Hur skall man hitta tid för träna när man behöver uppnå pass som ex på cykel behöver säkerligen vara 4-6 timmar. Kräver mycket av mig förstås att hitta luckor som inte påverkar familjen. Sen beror det förstås på arbetet framöver. Var kommer jag att arbeta? Osäkert med Saab. Alternativ är Gbg. Men det är långt dit, och ännu längre att cykla. Till Thn har jag ca 45km enkel väg. Skulle ju funka att cykla denna sträcka. Mycket faktorer som skall stämma... eller gör jag det svårare än vad det behöver vara?!?


Men om ngn har tips på dels sajten där man kan se upplägg för träning (dels för klassikern, dels för en Ironman), men också vad som behövs för prylar för genomförande är jag tacksam. Kan vara intressant att se hur träningsuppläggen ser ut. Kanske man kan kika på nu och se vad det innebär att genomföra en klassiker respektive Ironman.


 

 
Written 663 weeks ago