Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

magzeus Link Blog

ManMagnus Andersson, 55year , Brålanda, Sweden

Vägen till min första IRONMAN

Tankar och kommentarer om min träning och vardag inför IM Kalmar 2015

Resutat Julruschen

AddthisShare   FeedRSS feed  

Tävlingen drog över 20km och hamnade på ca 24km. Det var inte bästa förutsättningarn. Kraftigt snöfall och hård vind. Spåren blåste igen ganska snabbt och man hamnade i en grupp först och vi fick spåra i turordning. I och med spåren var så dåliga och man fick genomslag så fick man köra diagonalåkning = inte min bästa teknik. GIllar mer stakåkning. Men kanske bra att prova detta också vid en tävling.


Resultet blev mediokert och bestämde mig redan efter ca 15km att detta inte gick så bra, och att det skulle kosta för mycket att blåköra. Vilket i sig skulle nog göra mig väldigt trött eftersom man fick diagonalåka.


Inte lätt att anordna en tävling i dessa förutsättningar men SK Granan (skidklubben) gjorde ett jättejobb, trots bara 35 startande. Var ute och körde snöscootern och spårade men det hjälpte väl ngt men inte mycket. Blåste igen på nolltid igen.


Bra trött nu men ganska nöjd att kört längsta passet iår i alla fall o då på tävling - gött!


En sak har jag blivit duktig på - att köra ospårat. Verkar vara min melodi =) Men längtar efter att åka "på-räls" spår ngn gång. Det hade varit härligt =)

 
Written 697 weeks ago
35388 697 weeks ago

Marcus74

bra jobbat. Måste vara bra för kondition och styrka att köra ospårat. I senaste numret av Runners World var en intressant artikel som handlade mkt om snöpulsning. De tunga pass man kör som inte går så fort kan vara nog¨så värdefulla!