Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

magzeus Link Blog

ManMagnus Andersson, 55year , Brålanda, Sweden

Vägen till min första IRONMAN

Tankar och kommentarer om min träning och vardag inför IM Kalmar 2015

Löpning på isigt underlag

AddthisShare   FeedRSS feed  

körde jag idag i Trollhättan. Gott väder var det också: -2 grader, lätt vind och uppehåll.


Detta var första löppasset i år och det var rätt halkigt (is hela sträckan) på cykelvägarna men testade mitt nya inköp = SPRINGYARD HALKSKYDD CROSS COUNTRY.
Vilket fäste! Var ju inga problem alls att springa 9km på isunderlag (gång/cykelbanorna var ju sandade förstås). Men kan säga att jag hade inte sprungit utan broddar i detta underlag - livsfarligt!


Men med broddar = inga problem. Det hördes väl hur broddarna tryckes igenom isen i varje löpsteg. Det gick förvånansvärt bra också, hade tänkt hålla 6-tempo men gick bättre än så. Hamnade på 5.45-tempo till slut. Jag var dock trött i framsida lår men kan väl bero på utebliven löpträning men fantastiskt gott att springa och nu även på is då.


Jag halkade till ett endast i steg på hela passet, och det i en kurva. Men annars var halkskydden helt suveräna. Tryckte inte överhuvudtaget på foten utan satt perfa! Så kan klart rekommenderas! Billiga också tycker jag. Inhandlade på Team Sportia för 199kr. Extra broddar medföljde i paketet. =)


Nu kan inte ens isiga grusvägar stoppa mig längre =)

 
Written 694 weeks ago
69917 694 weeks ago

ladylake

Härligt med islöpning, eller hur;)) Jag ska absolut kolla in halkskydden för jag har sprungit med guds försyn, för jag har klarat mig utan benbrott eller sträckningar-ÄN i alla fall.Tack för tips :)