Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

magzeus Link Blog

ManMagnus Andersson, 55year , Brålanda, Sweden

Vägen till min första IRONMAN

Tankar och kommentarer om min träning och vardag inför IM Kalmar 2015

Löpband

AddthisShare   FeedRSS feed  

Nu ikväll hjälpte jag mor och far att installera ett löpband hos dem. Dem har lite svårt att ta sig ut på snömoddiga vägar, speciellt mor med rullator. Så mina föräldrar funderade på ett gåband, och hade tänkt sig gåbandet Attract. Men jag tyckte att det var lite väl smal gåyta samt det bara fanns handtag framtill att hålla i om man skulle tappa balansen. Så istället hittade jag Killberry (eller nåt sånt namn) på Harald Nyborg.


Samma prislapp (ca 3900kr) MEN bättre hastighet - 12 km/h istället för 10hm/h för Attract. Ok mina föräldrar lär inte springa i 12km/h men deras son = jag kan ju låna det när vägarna ute på landsbygden blir alldeles för isiga =). 2hk istället för knappt 1hk på Attract. Sen kunde man höja bandet (manuellt) i 3 steg. Bra lutning faktiskt på "värsta" lutningen, på Attract gick det inte alls. Men ia alla fall, att jag rådde Mor och Far till detta band var 1) bättre bredd på bandet 2) bättre handtag, och rejäla sådana att hålla i om man skulle tappa balansen.


Så summa summarum blev jag nästan begeistrad själv att köpa ett sådant här löpband, eller klassen värre vilket kostade 5600 kr, och då var max hastighet 16km/h.
Men jag kan säkert istället låna deras löpband ngn dag när vädret är helt röttet ute, och det passar väl utmärkt när det blir blankis hemma på grusvägarna. Annars föredrar jag löpning i friska luften, men inte på bekostnad om man skulle dratta på ändan men då kan jag som sagt åka 2,5km till föräldrarna och låna bandet istället =)


Tja imorgon hoppas jag på ett pass på längdskidorna, och att då längdspåren är som dem har varit tidigare i veckan = hårda och att man har bra stavfäste!


 

 
Written 695 weeks ago