Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

magzeus Link Blog

ManMagnus Andersson, 55year , Brålanda, Sweden

Vägen till min första IRONMAN

Tankar och kommentarer om min träning och vardag inför IM Kalmar 2015

Längdskidor och väderomslag

AddthisShare   FeedRSS feed  

Längdåkning är ju så himla kul! Jag fullständigt längtar till varje pass. Älskar att åka på längden, det är så skönt och "mumma" för kroppen. Härligt med stakåkning, ja allt =)


Men just nu är det lite tråkigt pga. väderomslagen som sker lite för ofta tycker jag. Har redan haft två mildväderomslag hittills i år. För just nu lägger man mycket tid på kolla prognoserna framåt i tiden, och planera träningen utefter vädret (man vill ju som sagt gärna göra träningspassen i skidspåret). Man skulle ju i och för sig kunna åka skidor varje dag tills nästa mildväder dyker upp men det skulle ju inte funka i längden. Man behöver ju några vilodag/dgr per vecka och familjen behöver ju ha en hemma också.


Exempelvis nu till helgen, på söndag skall det bli upp mot +5 grader och regn förstås. Sen mildväder ngn dag eller två. Sen återigen skall det frysa på = isgator igen. Sen får man vänta till det blir minusgrader igen. Och sen behöver ju klubben preppa spåren och då får man väl vänta ngn dag till tills spåren är åkbara... och sen kanske, om det nu passar med allt annat hemmavid/arbete, så kan man ta sig ett skidpass igen. 


Men man får väl tänka om lite när vädret är som det är. För då det slår om till mildväder får man väl planera in löpning istället, och jag vet ju att det funkar med mina broddar nu på isgator/vägar. Och löpning är ju inte dumt heller men just nu i vintertid gäller jag skidåkning mer =)


Já int' bitter já =)

 
Written 694 weeks ago