Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

magzeus Link Blog

ManMagnus Andersson, 55year , Brålanda, Sweden

Vägen till min första IRONMAN

Tankar och kommentarer om min träning och vardag inför IM Kalmar 2015

Konstigt sjuk MEN kan inte sätta fingret på vad det är?

AddthisShare   FeedRSS feed  

Efter måndagens träningspass (lätt DT 7km, följt av 4x100m koordinationslopp samt löpskolning, efter detta körde jag Coach-träning för armhävningar, högsta nivåan, samt sit-ups på pall) så blev jag ngt illamående framåt kvällen. Men tänkte att detta går nog över om jag får sova. Men under natten till tisdagen sov jag jättedåligt. Jag var uppe flera gånger för jag kunde helt enkelt inte sova.


Så när det blev morgon så åt jag lite frukost tidigt men sen sov jag om varannat hela dagen. Sov och sov och sov. Under dagen hade jag svårt att äta och kände mig uppsvälld och orkeslös. Så fort jag bara skulle gå till ett annat rum blev jag orkeslös. Helt slut! Hade till och med problem att sitta uppe utan ligga vad det som gällde men hade problem med det också. Mådde så dåligt. Skönt att jag kunde sova då och då i alla fall. När jag käkade blev det bara smörgåsrån och saft. Kändes som hjärtat pumpade tungt också. Speciellt när jag låg på vänster sida på sängen. Blev lite orolig där. Hmm tänkte kanske om jag har hög puls. Tog pulsen vid flertal tillfällen under dagen. Hamnade runt 42-43 i vilopuls. Va! Så låg puls, kan det stämma. Och jo, tog ett antal gånger. Konstigt eller?


Natten till onsdag kunde jag sova nästan hela natten. Var uppe ett par gånger och käkade lite mer smörgåsrån och saft. Skulle till stan tidigt på onsdag morgon. När vi gick fick jag sakta följa frugan och Ludvig för jag orkade inte hålla deras promenadtakt.


Konstigt? Vad är/var detta? Kan det varit att jag drog i gång armhävningsprogrammet (vilket jag inte kört på ett bra tag) samt djupa sit-ups på pallen? Gick ju skitbra under passet. Men sen var det som magen eller hela överkroppen var inflammerad natten till tisdag. Så fort jag gick och behövde stöd av magen så blev jag så trött på en gång. "Magkorsetten" funkade helt enkelt inte. Blev bara orkeslös när jag skulle resa mig ur sängen. Körde alvedon men skulle nog tagit Ipren istället. Men kunde sova på Alvedonen i alla fall.


Nu börjar det kännas ett snäpp bättre idag. Men när jag mådde som dåligast funderade jag på att stoppa med allt idrottande! Kanske bara köra lågintensivt när jag väl sätter igång igen. Men kanske ändrar detta när man börjar känna sig bra igen, eller?


Kanske ställer för mycket krav på mig? För dels vill jag gå ner i vikt, vilket har lett till alla morgonpromenader trots trötthet på morgonen. Ibland har man varit pigg men oftast trött. Dels vill jag ju utvecka min träning och kört hårt inför Midnattsloppet, och försöka hamna på tider runt 45min på milen igen.


MEN kanske skall ta ett steg tillbaka och skippa Midnattsloppet i år. Starta om igen så att säga med träningen och bygga upp psyket och kroppen igen samt försöka att gå ner i vikt sakteligen. Och inte köra allt på en gång som jag gör nu faktiskt.


Mycket text blev det, men skönt att skriva av sig ibland =)

 
Written 667 weeks ago
10468 667 weeks ago

puppe

Du kan inte förvänta dig att du ska kunna hålla samma nivå som när du var igång sist. Låter klokt att starta om.
41cdefc185c707703a7ab60f76426a705f5e4fc57f02e8a7f73ba6ef01ae30fa 667 weeks ago

Vidstige

Låter som kroppen sa ifrån - Jag tror du gör rätt om du "startar om".
Var rädd om dig.