Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

magzeus Link Blog

ManMagnus Andersson, 55year , Brålanda, Sweden

Vägen till min första IRONMAN

Tankar och kommentarer om min träning och vardag inför IM Kalmar 2015

Härligt forum!

AddthisShare   FeedRSS feed  

Bloggade just om att jag har blivit så konstigt orkeslös, och inte kan sätta fingret på vad det är. Ibland behöver man bara enkla kommentarer från er Shapelinkare. Och jag tror helt enkelt som Vidstige skrev att kroppen helt enkelt sa ifrån. Och att både Puppe och Vidstege tror på omstart.


Det gör jag nog också nu efter haft en till orkellös dag. Känner att löpningen och viktminskningen kommer att få allt för mycket central plats i det privata livet just nu. Nu när det är semester och allt, och man skall umgås så lägger jag energi på träningen. Vill lura mig själv att träningen tar lite tid men det gör den inte.


Jag tror jag faktiskt tackar NEJ till Midnattsloppet. Vill ju springa för slå min tid (49min), och är helt enkelt inte i balans för att göra detta nu. För att det kräver så mycket tid av min vardag, speciellt när man kör kvalitetspassen. Då går i princip hela dagen åt för att förberedda sig för denna uppgift och det fixar jag inte mentalt nu. Speciellt inte när det går ut över familjen. Hur gärna än jag vill göra ett bra lopp i Midnattsloppet, så är det inte värt det om jag behöver all denna fokus för att träna hårt inför loppet. Sen vill jag ju få bort trivselvikten som jag lagt på mig (vilket också säkerligen är ett krav för att göra bättre tider), och det kräver ju också arbete. Har ju testat att gå upp tidigt på morgonen för att promenera minst en timme. Men i många fall är jag trött på dagen senare, och sen med ett löppass på detta så är jag mer trött en pigg. Sen förlorar jag ju en del sömn, och ju tröttare jag är desto mer sockerberoende blir jag. Och mer faller jag för att äta mer fast jag inte skall göra detta. Blir helt enkelt en ond cirkel istället för en nyttig cirkel.


Men att bara avverka loppet då? Nja, jo det kan jag väl göra men tror tyvärr att jag kommer hamna tillbaka där jag återigen kommer vilja träna hårt. Och kanske då risken att hamna som jag gjort senaste dagarna med orkeslöshet.


NÄPP, jag backar tillbaka och det gör ont. Men ibland får man inse sina begränsningar. Det är inte värt att förlora en hel sommar för att jag skall springa ett lopp. Nepp, jag skall njuta av det som är kvar av semestern, och istället motionera på skoj. Och istället för kvalitetspass. Japp, då blir det promenad med frugan och Elsa som nu är 8 månader. Kanske grabbarna följer med också =)


Hoppas jag är stark i detta beslut. Men tror det är bäst för både mig, men framför allt för familjen.


 


 

 
Written 667 weeks ago
41cdefc185c707703a7ab60f76426a705f5e4fc57f02e8a7f73ba6ef01ae30fa 666 weeks ago

Vidstige

Jag tror på dig och stödjer dig i ditt beslut att ta det lugnare ett tag. :)