Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

magzeus Link Blog

ManMagnus Andersson, 55year , Brålanda, Sweden

Vägen till min första IRONMAN

Tankar och kommentarer om min träning och vardag inför IM Kalmar 2015

Fart under skidorna...

AddthisShare   FeedRSS feed  

Oj vad bra det gick igår när jag körde längdskidor. Hade lite press på mig i går och behövde vara hemma till 15.30-tiden, vilket skulle innebära att jag var tvungen att hålla 45 min/mil. Och jag ville köra minst 2 mil också, så det var verkligen att ligga på hårt under passets längd.


När jag startade passet hade jag fantatiskt glid men även fäste. Så efter en stund på skidorna låg jag ca i 3.50-tempo. Wow, gav ju extra energi. Skulle jag orka hålla detta, och bestämde mig att inte vila allt för mycket i svaga utförslöparna utan hålla tempot och staka på. Försökte också att köra med rätt teknik som partierna krävde.


I alla fall, efter att avverkat exakt 21,66 km, så hamnade jag på ett snittempo = 3,58min/km. Och totaltiden = 1h 26min... bästa passet hittills på längdskidorna.


Rätt kul! MEN frågan är om det är snöförutsättningarna som gav detta resultat. Klart att det är "moi" också men i alla fall så riktigt skönt när man får på ett praktpass, var ju ett tag sen på skidor. Kul!


Nu ser ju prognosen inte så kul ut framöver, utan det spås plusgrader och snöblandat regn / regn... men kanske vore kul att passa på att valla i ett sådant före och se hur detta verkar =) Men idag är det vila ändock. Men blir nog ett pass imorgon då, men bara milen tror jag då.


 


 

 
Written 694 weeks ago
24608 694 weeks ago

bejjan

härligt!! låter helt underbart... visst är de gött när de stämmer :-)