Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

magzeus Link Blog

ManMagnus Andersson, 55year , Brålanda, Sweden

Vägen till min första IRONMAN

Tankar och kommentarer om min träning och vardag inför IM Kalmar 2015

Första passet

AddthisShare   FeedRSS feed  

... kommer att ske snart efter influensan. Det skall bli långsam löpning över 6km. Skall ta det lugnt och verkligen jogga idag. Lätt att dra iväg men jogga gäller. Vikten har ju stigit också, vilket inte är bra men får ta tag i denna nu till veckan.


Tänkte först promenad varje morgon, men kanske skall ta rullskidor istället varje morgon med par km promenad fram och tillbaka till där man kan åka rullskidor = asfalten. Då får jag ihop ca 12km rullskidor + 3-4km gåing.


Allt för att få ner vikten nu, sen på detta skall jag lägga in intervallpass och distanspass. På intervallpassen skall jag dock ta det lugnt, ingen ide att trycka på för hårt nu utan satsa på tekniken och få lite speed... tror jag i alla fall är de bästa förutsättningarna nu


 

 
Written 669 weeks ago
Pictu 669 weeks ago

magzeus

Allt funderat på cykel men saknar denna tingest. Dyr att köpa in just nu också, och sen vet jag så lite om cyklar...vad skall man köpa etc... tänka på och så.
Men tror på detta alternativ men vid senare tillfälle, får istället köra rullisar och blanda med löpning.
35388 669 weeks ago

Marcus74

Håller med. Tog ett tag innan jag köpte cykel. Hade tur o kom över en billig äldre racer som jag renoverade upp billigt, bytte från hjul med tub på till vanlig racerhjul som har däck och innerslang (tub har inte innerslang så blir mer punkteringar med den)
Tror du kan nöta på rätt bra med rullskidorna utan att skada dig. Jag har också funderat på rullskidor. En fördel då det inte är så många vintermånader. (men hur bromsar man? :-) )
Det vitkigaste av allt är att man ska träna den träning man trivs med. Cykel är skoj i perioder, men slår inte löpningen!
Pictu 668 weeks ago

magzeus

Det är ju också en tanke med att renovera en cykel men tror att jag inte "hittar" tiden för detta. Men allt beror ju på pengar förstås, o säkerligen bättre att renovera en köpa en ca 10000kr cykel (tror man hamnar här om man får gissa). Men rullskidor är suveränt. Skitbra träning för hela kroppen. Stakåkning = suveränt för rygg, mage och armar. Stakåkning med frånskjut (med fokus på frånskjut) = bra träning för vader och lår då man trycker till i varje frånskjut. Men lite träning så kan man göra detta moment kraftfullt = bättre träningseffekt
Men värsta problemet är väl att bromsa. Kan inte tekniken själv men förstår att har man hårdare gummi kan man faktiskt ploga ner hastigheten. Typ tävlingshjul. Men jag brukar reka en bana innan och sen köra. Just för att slippa bromsa i onödan.
När det gäller rullskidor har jag stadiums rullskidor = fruktansvärt trögrullade. Får till och med staka i lätt nedförsbacke. Lite överdrivet kanske men kan inte rulla utan måste staka. Bra träning japp men gud va trögt ibland. Får ligga och trycka hela tiden. Tänkte köpa mig ett par tävlingsskidor, med hårdare gummihjul men kostar förstås en slant. Ca 3000kr. Pengar i allt =)

See yahh och ha det gott ute i spåren Marcus!