Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Madde J Link Blog

KvinnaMadeleine Johansson, Göteborg, Sweden

Resan mot det bästa jag kan bli

En blogg om hur jag jag gör för att leva livet så som just jag vill leva det- varje dag.

Viktplatå??

AddthisShare   FeedRSS feed  

Hmmm... det verkar inte bättre. Denna vecka har jag hittills inte gått ner något alls. Egentligen är det ju lördagens vägning jag räknar, men tjuv-vägde mig imorse, och det ser inte lovande ut. Visst, ibland har det hänt att jag tappat 5 hg från fredag till lördag, men oftast e det 2-3 hg det handlar om... Vad beror då detta på? Ja, det är faktiskt helt naturligt. Förra veckan tappade jag 0,8 kg, veckan innan ett helt kg. Efter två såna veckor kommer oftast en platå, då vikten står stilla. Hur länge det håller i sig varierar, men 1-3 veckor brukar det handla om. Jag känner min kropp och vet att det bara är att ha tålamod, men visst, lite irriterad blir man ju ändå... :)

 

För mig är det lätt att tappa motivationen när vikten stannar av. Inte motivationen till att träna, den finns alltid, men till att sköta kosten. Jag har känt hela veckan att det stått ganska still, så onsdag och torsdag har varit ganska tuffa rent mentalt. Vet inte hur många gånger jag tänk tanken att bara ta liiite extra mat, öka på kolisarna, eller ta liiite mer keso till lunchen, eller ett äpple när suget faller på.  Då måste jag verkligen påminna mig om vad det är jag gör nu, jag förbereder mig för en tävling, som handlar om att visa upp en deffad fysik, utan överflödigt fett. Då räknas faktiskt VARJE snedsteg, allt kan påverka slutresultatet, så inget fusk ryms i min plan!! Detta är såklart en extrem situation, om jag bara tränade för att hålla mig i form, eller för att må bra, hade jag såklart gått rakt till kylen och satt i mig det där äpplet som jag var sugen på, eller ngt annat gott, men nu är det som sagt inte en vanlig "hålla formen- period", utan en tävlingsdiet. Då krävs speciella regler.

 

Igår kväll var det extra jobbigt, var verkligen sur för att det inte hänt något denna vecka. Då fick jag bara övertala mig själv att idag ska jag inte fuska, vänta tills imorgon, o känn efter, säkert känns allt lättare då. Sagt och gjort, jag höll mig i skinnet, tog ett glas cola light och tänkte på annat, och idag- ja, det känns mycket bättre!! Under morgonpromenaden funderade jag över denna viktplatå, och kom fram till att det är en utmaning från min kropp, för att testa mig o se om jag verkligen är så envis som jag utger mig för att vara. Jo du, lilla kroppen, vänta bara så ska du få se precis hur envis jag är...*hehehe* Jag har gjort detta förr- jag kan göra det igen! The sweet is never as sweet without the sour- jag biter ihop och väntar tålmodigt på "the sweet".

 

Resten av dagen ska det tvättas, handlas och bakas bröd! Jag hittade ett recept på brytbröd som jag tänkte testa. Det ska jag såklart mumsa på till frukost, imorgon LÖRDAG!! Ikväll blir det ett spinningpass, längtar redan!

 

Ha en skön fredag allihop!

 
Written 879 weeks ago
7137 879 weeks ago

Madde J

Ja, fast det är helt naturligt, viktnedgång går ofta i etapper. Så jag oroar mig som sagt inte, jag vet att det SKA vara så... :) Ja, hoppas att brödet smakar, isf kommer receptet såklart! Trevlig helg på dig!
14365 879 weeks ago

Nattvakt

Dessa icke önskvärda platåer. Men alla kommer vi dit. BAra focusera på vad det är man gör och köra på till slut så försvinner platån. Tycker du gör din grej kanon , man har sj lång väg till dit man vill nå men ja är på G ;O)
ha de
7137 879 weeks ago

Madde J

Ja, du har så rätt så rätt... bara att gilla läget och jobba på. Det finns tyvärr inga genvägar! Även du jobbar på bra ser jag! Härligt!