Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Madde J Link Blog

KvinnaMadeleine Johansson, Göteborg, Sweden

Resan mot det bästa jag kan bli

En blogg om hur jag jag gör för att leva livet så som just jag vill leva det- varje dag.

Reebok Smoothfit cushion

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jag hade en mailkonversation nyss med Marcus74 och fick då en kommentar om mitt jobb, som gjorde att jag insåg att jag glömt en sak. Jag har ju fått ett par nya skor av Reebok, att provspringa. Smoothfit cushion heter modellen och den utkom för första gången i våras. Nu har de utvecklat den lite, slipat bort lite barnsjukdomar och gjort det till en riktigt trevlig sko. Ovandelen är helt sömlös vilket minimerar risken för skav och framfoten är rejält rullad, som på alla Reeboks modeller. Detta är framförallt bra för den som har problem med framfoten, man får då bra hjälp i steget.


Jag har hunnit springa i den en gång och promenerat i den några gånger. Passformen är ganska tight över fotvalvet, och ganska bred framtill. Den är medelhög i fotvalvet, så är du plattfot bör du välja en annan modell för att undvika skavsår i fotvalvet. Sulan är mjuk och skön. Skon är inte superlätt men inte heller så tung som standardlöparskon, dvs nåt slags mellanting. Det är en neutral modell med normalt mycket dämpning, så upp till 75 kg för kvinnor och 80 kg för män är inga problem. Jag tycker skon funkar även som streetsko, den är ganska snygg i formen och till ett par baggy jeans blir den väldigt fräsch. Fast till kjol är den lite väl klumpig... ;)



Bild lånad från endless.com (jag borde ha tagit en bild på mina, men nu gjorde jag inte det...


Av någon anledning hittade jag bara en bild på förra årets modell, men här finns årets:


http://www.loplabbet.se/system/search/product.asp?id=1292


 


Jag skulle rekommendera denna sko till en neutral löpare med ganska bred framfot, men lite smalare häl, en såkallad ankfot. :) Många har faktiskt såna fötter, även om de som har dem tycks tro att de är de enda i världen... ;) Någon som promenerar mycket, springer en del och uppskattar en mjuk och fluffig känsla i sulan kommer att gilla den här skon. Det enda problemet Reebok har är att deras skor gärna glappar i hälen, vilket beror på att hälen är lite för rak. Detta avhjälper dock jag med en speciell knytning där man gör en ögla i snöret av de två sista snörhålen och sen trär andra sidans snöre igenom öglan och drar åt.


 


 


 

 

Attached images

F179b09b5f1fcc6146846ce5be06ab8d
 
Written 758 weeks ago
Pictu 758 weeks ago

Lampfot

Nja jag sprang på ett band när jag köpte mina skor (på Intersport). Men jag tyckte inte han kollade så noga, och jag fick inte stå på en glasplatta de har för att kolla pronering. Han bedömde väldigt snabbt att jag hade helt normalt/neutralt steg. Men jag vet att jag har en tendens att vinkla fötterna inåt, särskilt höger, så att steget hamnar på utsidan av foten. Jag har börjat få ont på insidan av högerknät på sistone också :S

Vad tycker du jag ska göra? Nytt test, nya skor eller nåt..?
7137 758 weeks ago

Madde J

Om du vinklar fötterna inåt så pronerar du, pronation handlar om vad som händer i FOTLEDEN. Jag hade gått och provat ut ett par på en seriös butik. :)
Pictu 758 weeks ago

Lampfot

Jaha ok då fattar jag :") Ja jag får kila in på Löplabbet nästa gång jag är i Kalmar eller Sthlm... Tack för hjälpen! :)