Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Madde J Link Blog

KvinnaMadeleine Johansson, Göteborg, Sweden

Resan mot det bästa jag kan bli

En blogg om hur jag jag gör för att leva livet så som just jag vill leva det- varje dag.

Nya träningsmål

AddthisShare   FeedRSS feed  

Det märks att DS trainer är något mindre dämpad än de skor jag vanligtvis springer i, jag har en del träningsvärk i vaderna idag efter långpasset igår. Under passet kändes det dock väldigt bra och jag upplevde inte att de var för lite dämpade, bara lätta och sköna. :)


Eftersom jag har kört två långpass i helgen så blir det vila och återhämtning idag. Tog mig bara upp för 25 minuters yoga imorse, som streak. Skönt att få sträcka ut lite och få lite genomblödning i musklerna, hjälper kroppen att skölja bort lite slaggprodukter som lätt bildas vid hård eller långvarig träning.


Jag har satt upp en målsättning för mig själv, som ni kan kolla in i min träningsdagbok. Den bygger på mängdträning, fokus ligger på löpningen och målet kommer att vara 20 mil/månad. Detta ger ett veckosnitt på 5 mil vilket bör vara möjligt utan att samtidigt tvingas kompromissa med annan träning alltför mycket. Jag tänkte fördela de fem milen på ungefär fyra pass per vecka, varav ett långpass under helgen, kring två mil. All löpning kommer att ske i ett lugnt bekvämlighetstempo.


Mer än så tänker jag inte planera träningen, som jag tidigare skrivit så testar jag nu att inte planera alltför mycket, vilket känns väldigt bra. Jag upplever att jag lyssnar mer på kroppen och dagsformen och väljer den träningsform jag känner för just den dagen. Det måste väl vara optimalt? ;) Utmaningen pågår till den sista mars, därefter blir det nog annan typ av träningen, lite mer fart eller så. :) Så ni får hålla lite koll på diagrammet i dagboken med jämna mellanrum, och pusha mig om jag halkar efter...

 
Written 757 weeks ago
365 757 weeks ago

nolofsson

Jag kör oxå med DS trainer och tycker dom är grymt bra. Har även kompletterat med ett par renodlade terrängskor oxå.
Första halvåret i år har jag enbart tränat i lugnt bekvämlighetstempo efter en del små skador under förra året. För mig har det inte funkat något bra då jag har tappat tempo i löpningen och inte förbättrat min kapacitet. Har gjort mina sämsta resultat på både Maraton och Lidingöloppet i år. Dessutom tycker jag att det blir väldigt enformigt att endast köra i bekvämlighetstempo.
7137 757 weeks ago

Madde J

Problemet är ju att så fort jag börjar köra intervaller så skadar jag mig, jag kör helt enkelt för hårt. Så därför tänkte jag ta ett par månader och bara nöta, och hoppas att kroppen hamnar i balans så att säga, sen ska det springas fort igen innan säsongen sätter igång! :)
29449 757 weeks ago

ugly39

Låter förnuftigt! Och att inte planera utan köra efter känsla är fantastiskt! Har precis det senaste äret eller så kunnat köra enligt den principen, efter 25 år av organiserad lagidrott där det alltför ofta var snabbhetsträning när man var stel i baksidorna och match dagen efter man helst velat köra ett superduperstyrkepass. Tycker det funkar jättebra att känna efter från dag till dag!