Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Madde J Link Blog

KvinnaMadeleine Johansson, Göteborg, Sweden

Resan mot det bästa jag kan bli

En blogg om hur jag jag gör för att leva livet så som just jag vill leva det- varje dag.

Ny vecka igen

AddthisShare   FeedRSS feed  

Fasiken, jag tycker det är bara måndag och fredag, hela tiden! Livet flyger bara förbi, snart sitter man där på hemmet o ångrar att man inte njöt mer av livet. Jag får sån där ångest ibland, att shit, gör jag verkligen det jag vill, lever jag som jag vill, njuter jag av livet så mycket jag bara kan?? Men oftast kommer jag fram till att ja, jag gör det. Jag lever som jag vill, jag trivs väldigt bra med mitt liv, och jag tar alla chanser att njuta. Visst, dagarna är fullspäckade nästan jämt, men det är så jag vill ha det. Jag älskar att vara aktiv, ha saker att göra hela tiden, utnyttja varje ledig stund till något, nyttigt eller roligt. Ibland måste jag dock planera in tid för att bara göra ingenting. Det försöker jag göra varje vecka. Då skriver jag "egen tid" över en hel förmiddag/eftermiddag, och då får jag inte träna, inte laga matlådor, inte tvätta. Oftast passar jag på att åka till stan och shoppa, eller sitta på ngt café helt själv, med en kopp the, eller en cola light, och bara titta på folk. De stunderna är såå viktiga för mig, och är en bra kontrast till det övriga livet. Tror att det är dem som gör att jag gladeligen stressar runt resten av veckan, jag samlar liksom energi då...

 

Hmm, ok, midsommar då... fredag: lite sovmorgon, spinning på gymet, helt själv, manikyr (!!), sen åkte vi o handlade mat inför helgen. Lyxigt att ha 3 dagar ledigt tillsammans... So far, so good. Men sen, kvällen, fan vad trist, regn o regn o regn... vi satt bara o drack the, läste lite skvallertidningar och såg på tv.

Lördag: Underbar dag! Frukostbuffé på hotell gothia towers, sen liseberg med några kompisar från Umeå, som var här o hälsade på. Hela dagen gick vi omkring där, faktiskt premiärbesöket för i år. Sen bar det va hemåt, jag lagade en sååå god middag, med tårta till efterätt. När vi ätit oss vrålmätta, gjorde vi oss klara för kvällen, mötte upp några polare till Jonas, på krogen. Jag var ju chaffis såklart, dricker inte alkohol, men det var en trevlig kväll iaf!

 Söndag: Sov till 9.30, sen promenad i solen. Låg o solade på balkongen några timamr, sen iväg till gymet, ett snabbt styrkepass, baksida lår (träningsvärk idag!!!!) och mage. Direkt på intervallerna efter det, 20 min på crosstrainern, 10 min rodd. Har kört utan pulsklocka sista veckan, det fungerar bättre, blir bara arg annars, när pulsen inte blir som jag tänkt mig. Kändes faktiskt som jag tog ut mig mer nu... är nog bra att bara fokusera på att köra, och inte hela tiden snegla på klockan.

Idag är det jobb 11-20, sen intervaller igen, men på löpbandet. Hoppas benhinnorna är med mig idag!

Ha en skön måndag allihop!

 
Written 879 weeks ago
13193 879 weeks ago

Allinka

Var och tränade på gym för första gången idag, jätte kul. Kompisen Stretchar aldrig men jag vil det då jag ej vill vara seg i musklerna dagen efter. Hon menar på att man ej ska göra det när man styrketränar ??! Så jag frågar proffset, hur gör jag?
7137 879 weeks ago

Madde J

Allinka: Fö rmig är det självklart att stretcha, jag blir stel, får lättare kramper, får ont i knän o höfter om jag inte stretchar. Jag menar att man måste dra ut musklerna efter att man dragit ihop dem, som man ju gör när man styrketränar. Däremot ska man inte räkna med att det motverkar träningsvärk eller stelhet dagen efter, men på sikt gör det massor!! Tränar man mycket räcker det kanske inte med stretch, jag stretchar nog 30 min per dag, men måste också gå på massage ungefär varannan vecka, för att hålla musklerna smidiga. Jag hävdar också att träningen ger bättre och snabbare resultat med smidiga muskler, annars finns risk att du inte kan arbeta med muskelns hela kapacitet, eftersom stelheten bromsar en del av rörelsen. Förstår du hur jag menar??
13193 879 weeks ago

Allinka

tack för att du tog dig tid att svara, då tänker du som jag. Stretchade igår medans kompisen tittade på. Det var väldigt kul att träna i alla fall. Massage går jag på ca 1 gång i månaden pga mitt tunga jobb, kanske får gå lite oftare om jag fastnar..ler