Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Madde J Link Blog

KvinnaMadeleine Johansson, Göteborg, Sweden

Resan mot det bästa jag kan bli

En blogg om hur jag jag gör för att leva livet så som just jag vill leva det- varje dag.

Nu har vi tagit nya tag!!!

AddthisShare   FeedRSS feed  

Ja, dags att spotta i nävarna! Efter att ha ökat kolhydraterna under 1,5 vecka, var det igår dags för ny mätning m PTn. Den visade liten minskning i fett, och ökning i muskler. Nu beror det knappast på att jag verkligen ökat 0,5 kg i muskler på 10 dagar, det är ju omöjligt. Snarare är det så att det ökade kolhydratsintaget gjort att mina glykogendepåer är uppfyllda igen. de var troligen ganska tomma efter att jag ätit så lite kolisar undre en lång period. Fyllda glykogendepåer är viktigt för återhämtning och muskeluppbyggnad, men under diet får man räkna med att de är ganska tomma emellanåt, jag ligger ju trots allt på kaloriunderskott. Hur som helst, trännigspasset m Linda igår gick såååå bra!! Vilket tryck! Jag måste säga att jag aldrig har sett mina axlar så, de stod rakt ut, som bollar!! Trodde aldrig att jag kunde få dem att se ut så, coolt!! Så får de gärna se ut på tävlingsdagen! :) Det var verkligen ett kvitto på att kroppen gillar de ökade kolisarna, och att de gått direkt in i musklerna, där de gör någon nytta!!

 

Hur som helst så var fettminskningen inte tillräcklig, men vi känner båda att detta är rätt väg att gå. Vi kommer därför fortsätta med ökade kolisar, men cykla dem ganska kraftigt. Varannan dag kommer jag ligga HÖGT på kolisar, dra ner rejält på fett och ligga ganska normalt på protein. Varannan dag kommer jag istället att höja proteinet och fettet, och hålla igen kolhydraterna. Detta för att min kropp aldrig ska vänja sig, utan hela tiden hålla förbränningen igång. Dessutom slipper jag bli så energilös med detta upplägg, som man lätt blir efter flera dagar utan tillräckligt med kolhydrater. Så som sagt, jag spottar i nävarna, och stampar gasen i botten, nu e det på rätt väg, bara att hålla i hatten och hänga med!

 

Ja, kanske jag skulle sammanfatta den gångna veckan lite också... har kört två grymma intervallpass, speciellt i måndags gick det grymt bra! Löpbandet fick sig en omgång det sent kommer att glömma!! :) Styrkan har också gått bra, vilket jag åter tackar kolhydraterna för!! Vid rätt tillfällen e de himla bra att ha alltså!! ;) Tyvärr har jag dock dragit på mig en skada... De sista tre veckorna har jag känt av vänster lårmuskel. Först ömmade det bara lite, men nu har det blivit värre, och sträcker sig längre upp på framsidan av låret. Löpintervaller gör inte precis saken bättre, i tisdags morse haltade jag runt på min morgonpromenad efter måndagens löpning... Det är problematiskt med skador under tävlingsförberedelser, för jag kan ju inte direkt ta en veckas vila. Istället får jag försöka läka trots träning. Intervallerna kommer att bli på roddmaskin eller trappmaskin nästa vecka (den fungerar konstigt nog perfekt!), och jag har sparat framsida lår till imorgon, sista styrkepasset för veckan, för att låta musklen vila sig lite. Idag känns det bättre än på hela veckan, få väl se hur det känns på lördag då, efter att jag köra framsidan imorgon. Blir det värre så får jag kanske hoppa över att styrketräna framsidan en vecka, och bara köra cardio, benen belastas ju en hel del där också. Tyvärr e jag en envis jäkel, så jag vilar inte förrän jag blir tvingad!!

 

Har hunnit vara en vecka på nya anläggningen i Majorna också, skoj, det kommer bli superfint!! Ännu finns det dock inte så mycket att göra, mest städning o så, maskinerna börjar droppa in i helgen, så då blir det nog full fart! Det känns så kul att få vara på ett gym som är helt fokuserat mot styrketräning, tror att stämningen kommer att bli helt grym!

 

Nu är det dags för mig att krypa i säng, sambon sover redan, imorgon e det morgonpromenad, och sen blir det axlar och ett försök med framsida lår.  I helgen ska jag ha ett spinningpass, första passet jag instruerar sen innan sommaruppehållet, spännande! Man e alltid lite ringrostig då! Wish me luck!! (både med låret och spinningen!! )

 

 

 
Written 875 weeks ago
13193 875 weeks ago

Allinka

Tack för ditt svar, ska tänka på at komplettera med en banan.. Illa med magsjuka. Krya på dig!! KRAM
15399 875 weeks ago

Trotter

Ok. Förstår hur du menar. Blir ju lite svårt eftersom bröst OCH rygg är prioriterade bägge två.Fats i o fs kan man ju köra varannan vecka...Hmmm..*ler* Jaja, jag ska testa denna 5 v perioden så lovar jag att återkomma med resultat och om hur det känns :). Tack för alla fina råd&dåd!
7137 875 weeks ago

Madde J

Trotter: Om du prioriterar båda tycker jag absolut inte du ska köra dem på samma dag, bättre att dela upp dem då.
Mvh