Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Madde J Link Blog

KvinnaMadeleine Johansson, Göteborg, Sweden

Resan mot det bästa jag kan bli

En blogg om hur jag jag gör för att leva livet så som just jag vill leva det- varje dag.

En härlig morgonjogg!

AddthisShare   FeedRSS feed  

Kände mig pigg o utvilad när jag vaknade idag, hade tänkt ge mig ut på en längre joggingtur. Det blev 70 min sammanlagt, varav 60 löpning, 10 min nedvarvning. En skön och avkopplande runda, tankarna snurrade och jag märkte knappt att jag sprang, det är så det ska vara! Jag ligger på en puls kring 140-150 när jag springer, där trivs jag bäst. Då finns det utrymme för att filosofera och tänka, samtidigt som kroppen sköter sig själv. jag springer framförallt för den meditativa effekten, samt att jag älskar känslan av trötthet i kroppen när jag kommer hem, en promenad ger inte alls samma känsla, även om jag går fort o i kuperad terräng.

 

Benet kändes ok idag, lite stelt i början, men löpning funkar faktiskt relativt bra. Intervaller är dock bara att glömma, ett bra tag framöver. Kör inte heller någon styrka för framsida lår, iaf på 3 veckor, sen får vi se hur det känns.

 

Tänker göra ett experiment med kosten idag. Jag brukar äta ca var tredje timme, jag blir snabbt hungrig igen, och jag gillar att äta, så därför blir det så. Det finns dock två läger angående detta. De som menar att förbränningen måste "hållas igång" mha regelbundna måltider, och de som menar att sålänge fördelningen av kolisar, protte och fett är samma spelar det ingen roll hur många mål man sprider ut maten på.

 

Eftersom jag inte längre stressar mot tävling har jag nu möjlighet att testa lite olika upplägg, idag ska jag därför bara äta 3 mål, frukost, lunch o middag. Så äter ju de flesta människor, men som sagt, för mig är det väldigt ovanligt. Dessutom kommer jag såklart äta efter träningen ikväll, det kan man inte välja bort. Jag kan, efter en gigantisk frukost, meddela att jag känner mig sååå mätt!! Jag älskar att vara mätt, så möjligen kommer detta upplägg att passa mig bättre. Även om jag säkert hinner bli himla hungrig mellan målen (det blir ju trots allt 4-5 timmar mellan varje mål) så kommer jag ju att bli riktigt mätt när jag väl äter. Jag utvärderar idag, och om det känns bra så kör jag denna vecka ut, och nästa, sen får vi se vad vågen visar, hur formen känns, och hur jag upplever det mentalt.

 

Ikväll blir det att styrkepass med min sambo, rygg på schemat. Vi har börjat köra en muskelgrupp per gång, och max 45 min, tidigare har jag ofta kört 2 muskler per gång, och ca 1 h. Detta upplägg trivs vi bra med just nu, får se när vi tröttnar och byter igen!

 

Ha en bra dag!

 
Written 873 weeks ago
4517 873 weeks ago

Birka

Hej. Läste att Du har bestämt Dig för att inte tävla till hösten. Tycker att det verkar som ett klokt beslut efter vad Du har berättat om skadan osv. Själv uppskattar jag verkligen den meditativa aspekten av träningen rent allmänt, den är jätteviktig för mig! Jag pluggar till psykolog så ibland är det viktigt att bara tömma huvudet på teorier och gubbar och bara ägna sig åt svett! :) Hur många övningar per muskelgrupp kör Du när Du tar en muskelgrupp per pass?
7137 873 weeks ago

Madde J

Ja, man ska inte underskatta den mentala effekten av ett tufft pass!! Jag kör ca 4-5 övningar för de stora musklgrupperna, kanske 3 för de mindre. Magen kör jag ofta ihop m ngt annat, vaderna också. Känns lite fööör futtigt att gå till gymet o köra 2 vadövinngar o sen gå hem. :) Idag tex så blir det ju rygg, då tänkte jag (det kan ändras) köra chins, smala latsdrag, ngn typ av rodd övning- troligen 2 olika, samt marklyft. I måndags körde jag bröst, mage, då blev det 3 bröstövningar, 2 magövningar. Oftast blir det 3 för magen också, men jag körde fler set per övning istället i måndags. Som du ser så varierar jag hela tiden, men ja, 4-5 övnigar på de stora, 3 på de mindre kan man säga... (långt svar)