Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Madde J Link Blog

KvinnaMadeleine Johansson, Göteborg, Sweden

Resan mot det bästa jag kan bli

En blogg om hur jag jag gör för att leva livet så som just jag vill leva det- varje dag.

Börjar återhämta mig

AddthisShare   FeedRSS feed  

Kroppen börjar så smått återhämta sig från helgen. Hela söndagen låg jag bara på soffan och det var en långdragen historia varje gång jag skulle ta mig ut till köket eller toaletten. Benen löd mig inte, sålänge jag stod upp gick det bra men själva förflyttningen från sittande till stående tog ungefär en minut, och sambon fick ofta hjälpa till att lyfta lite. Framförallt har det varit höftböjaren på vänster ben och framsidan av vaden på höger sida som smärtat. Höftböjaren fungerade inte alls i början, jag kunde helt enkelt inte lyfta benet framåt, jag fick hjälpa till med armarna. Vaden har varit ganska svullen och muskeln som lyfter tårna (tibialis anterior) var helt klart överansträngd, så jag lyfte och satte i hela foten samtidigt, det gick inte att rulla på steget om jag säger så... :)


 


Igår morse fick jag massage av snälla kollegan naprapaten, och det gjorde nog mycket för återhämtningen. Jag har även legat på spikmattan två gånger per dag och behandlat olika delar av kroppen, ffa benen och vaderna. Inatt har jag legat med benen högt för att bli av med svullnaden, och när jag reste mig ur sängen i morse kändes det mycket bättre. ONT gör det ju fortfarande men nu kan jag gå normalt och för en utomstående syns inga men av ultra-äventyret. Träningsvärken i låren är i princip borta, även vaderna, ryggen, armarna och axlarna håller på att hämta sig.


 


Att cykla till jobbet igår var en lustig historia, det tog vääääldigt lång tid... Fick skjuts hem som tur var, Göta Älvbron är inte att leka med för slitna löparben. I dag ska det nog gå bättre men något riktigt tryck i steget kommer jag nog inte att ha.


 


Jag skulle helst vilja vila en dag till från träning men ikväll har jag min MRL och jag ser framemot den väldigt mycket ändå. Jag kanske inte kommer att kunna köra på max men jag gör mitt bästa och lägger det mesta av min energi på att peppa deltagarna. Imorgon kväll tänkte jag cykla en timme och tidigast på torsdag ska jag prova på några löpsteg. Det ska bli spännande att se hur kroppen känns då.


 


Idag bör jag få hem mina nya cykelskor och SPD-pedaler från Cyclecomponents. Jag beställde de skor jag visade bild på, och tänkte samtidigt fixa riktiga pedaler till min cykel. Om jag ska börja använda den för träning lite mer och inte bara transport så måste den bli lite anpassad för det. Skulle vilja ha smalare däck också, mountain bikedäck är hyfsat trögtrampat på asfalt... Jag ser framemot lite utomhuscykling efter alla år i cykelsalen.


 


 


 

 
Written 770 weeks ago
7137 770 weeks ago

Madde J

Aha, vette tusan, får se ikväll när jag hämtar dem... :)
7137 770 weeks ago

Madde J

http://www.cyclecomponents.com/cgi-bin/air_ibutik.fcgi?avd=1&funk=visa_artikel&artnr=SHPDM520SI
Dessa är det...
39858 770 weeks ago

Göran44

Nix funkar bara med cykelskor sen men går att kopl. med platform 309:- + spdkloss annars är detta modellen på pedal som har både och
http://www.cyclecomponents.com/1/sv/artiklar/shimano-pd-a530-spd-pedaler.html