Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Madde J Link Blog

KvinnaMadeleine Johansson, Göteborg, Sweden

Resan mot det bästa jag kan bli

En blogg om hur jag jag gör för att leva livet så som just jag vill leva det- varje dag.

1 september

AddthisShare   FeedRSS feed  

Nu är vi officiellt inne i hösten! Jag har lite blandade känslor för detta, tycker att sommaren varit så himla dålig, vilket tidigare har gjort mig lite deppig. Nu har jag lyckats acceptera det, men pga detta så känns det faktiskt skönt att hösten nu är här. Då slipper man liksom gå runt och hoppas på sommarvärme som ändå aldrig kommer.

 

Jag invigde hösten med en morgonjogging i de fina skogarna runt där vi bor. Planen var att jogga minst en timme. Kroppen kändes dock inte helt fräsch, så emellanåt blev det powerwalk istället. Sammanlagt slutade det på 68 minuter, 630 kcal enligt pulsklockan. Det var en absolut underbar morgon! 10 grader och otorligt fräsch luft ute. Jag fick nästan känslan av att den luft jag andades in var helt nygjord, som om ingen andats den tidigare, en mäktig känsla. Dessutom strålade solen, vilket gjorde att den trötthet jag borde känt (efter att ha jobbat 12-14 timmar/ dag hela veckan) uteblev.

 

Benen kändes dock skumma, tunga och nästan lite krampande, redan efter ca 30 minuter. När jag studerade min puls kunde jag också konstatera att något var galet. Jag ligger alltid kring 130-145 i puls under största delen av mina löppass, idag var dock pulsen uppe över 150 nästan hela tiden. Detta trots att jag sprang lugnt, och en hel del på plan mark. 150-155 är ju i sig ingen hög puls, men eftersom tempot var så lågt, och jag brukar ligga mkt lägre i puls så förvånade det mig.

 

Benhinnorna smärtade lite emellanåt, men inte ohanterbart. Det var framsida lår som gav mig störst problem. Förvisso sprang jag 40 min på löpband i torsdags, kan det vara så att jag inte var riktigt återhämtad sen dess? Det passet kändes dock löjligt enkelt, låg på 140-141 i puls hela tiden, ökade till 155 sista 5 minuterna. Vilade ju iaf helt igår... Krampandet fortsatte hela passet, men eftersom jag lade in ett par minuters promenad med jämna mellanrum så kunde jag ändå köra mitt pass. Tog den rundan jag tänkt mig trots benproblemen (passade bra för lite disciplinträning) men anpassade tempot till dagsformen, eftersom jag vet att jag e skadad. Det störde mig dock att kropen inte var så pigg som huvudet var. Håkan- löpexperten, kan du hjälpa mig lösa det?! Vad beror det på att benen kändes så sega, och pulsen var så (för mig) ovanligt hög?

 

Nu e det dags att kasta mig i soffan och kolla vad nyhetsmorgon har att erbjuda! Senare idag har vi planerat ett styrkepass, tror jag ska köra axlar (för andra gången denna vecka) samt lite armar. men jag kanske hinner ändra mig under dagen. ;)

 

Vad har ni för planer för dagen?

 

 

 
Written 872 weeks ago
6061 872 weeks ago

HakanLarsson

Ey - inte vara deppig. Se på det positiva med dåligt väder. Man slipper ju ligga på stranden!! Kör hårt!!!
7137 872 weeks ago

Madde J

Mmm, sant! :) Vad tror du om min teori kring löpningen igår då? Kan det vara att jag inte återhämtat mig, eller att jag sovit typ 5 timmar/natt sista veckan? Eller skadan som påverkar även ansträngningsgraden för resten av kroppen? Du e ju pulsexpert! ;)