Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
17510
  • Pages

  • No pages

Lisa1 Link Blog

KvinnaLisa Wallström, 53year

Lisa1's Blog

Vårtecken

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jaha - då har man varit en hårsmån från döden ännu en gång. Eller i alla fall nära en krock.


Jag kommer springandes fram emot ett övergångsställe som man delar med cyklisterna. Precis när jag kommer fram slår det om till grönt, jag slänger en blick över axeln och får se en cyklist komma ångandes. Jag springer vidare på min halva av gångbanan. När jag befinner mig ungefär mitt på övergångsstället pressar sig cyklisten förbi, FRAMFÖR mig så att jag måste tvärbromsa för att vi inte ska kollidera. Det handlar om centimeter! Han vinglar till och cyklar vidare som om inget har hänt. Inte ett "oj, ursäkta, hur gick det" eller ens en blick för att se hur det gick. Jag blev så himla rädd! Ändå såg jag ju honom men utgick från att han i fall han nu skulle svänga skulle göra det BAKOM mig. Helt otroligt!


Och jag vet att det inte är bra med fördomar, men än en gång fick jag vatten på min kvarn om att män med svåra Tour de France-drömmar i övre medelåldern är en absolut livsfara i trafiken. Cheklistan var löjligt komplett: Vadderade cykelbrallor? Check. Tighta cykelkläder? Check. 40 + och en liten ölmage? Check. Racecykel? Check. Övertro på sin egen snabbhet och smidighet? Check.


Den enda trösten är att adrenalinet som pumpade hjälpte mig hem de sista trötta kilometrarna.


 


 

 
Written 792 weeks ago
17510 792 weeks ago

Lisa1

He he! Jag är själv cyklist och visst sker det missförstånd. Men det som gör mig så förtvivlad när det gäller den här typen av trafikant är att de verkligen utsätter både sig själva och andra för livsfara utan att verka förstå det eller bry sig. Det är så konstigt. Man bör inte blåsa på i oförändrad fart när man passerar en barngrupp som är ute och går, man bör inte pressa sig förbi i hög fart när man får möte, man kan inte räkna med att folk har ögon i nacken, man måste följa trafikreglerna även när man sitter på cykeln, man kan inte köra mot rött när man cyklar. Men tyvärr ser jag varianter på dessa exempel så gott som dagligen. Och inte bara av 40plussaren med clipskor, men han är helt klart överrepresenterad.
39858 792 weeks ago

Göran44

När jag hade eget körde jag kanske 5000 mil bil om året och när de säger att det dör så många i trafiken så förundras jag över att det inte rör sig om tusentals.
17510 792 weeks ago

Lisa1

Ja, jag instämmer! Usch. Man får sig en tankeställare. Är inte på något sätt fri från skuld själv, händer att man chansar och gör dumma grejer bakom ratten. Oftast när man är stressad.