Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
32638
  • Pages

  • No pages

lenamarie Link Blog

KvinnaMarie Särdqvist, 43year , Mariestad, Sweden

Klara färdiga gå....eller spring

Världens sämsta vilare...

AddthisShare   FeedRSS feed  

Meningen var att jag skulle vila i helgen... bara ha det gott, läsa, se på tv, påta i trädgården och låta kroppen hämta sig efter veckans nattpass och långa cykeltur. Men... imorse väckte dottera mig 7.30 och frågar omjag skjutsar in henne till fotbollsträningen kl 9. Trots att vi hade värsta familjekvällen igår med god mat, godis och disney-klassiker från kl 17-23 igår så var hon alltså pigg nog för att träna fotboll.... hmm... jag kan inte vara sämre utan får masa mig upp ur min goa säng, käka lite och dra på mig löparstassen för att tillbringa den timmen i spåret. Förra veckan var jag ganska fräch i benen och då sprang jag lätt 3 varv i 2,5 km-spåret. Idag hade jag mer träning i benen och kände mig sliten, men jag kände ändå suget att springa istället för att gå.


Planen blev ett varv i taget, underlaget i spåret är bra och nu var all snö borta. Löpningen kändes bra och jag hade ett bra flås, men benen är tunga. Hur jag än försöker att förtränga mjölksyran så var den där, i varje uppförsbacke, i varje steg... Men jag höll ut och jag njöt av varje steg av träningen (kalla mig självplågare) och tre varv blev det idag också. Nästa vecka så blir det nog ingen löpning på söndagen eftersom jag ska spinna 10-timmars på lördagen.


Men det var skönt idag, nästa gång jag ger mig ut för löpnng så lämnar jag underställströjan hemma och tar en t-shirt istället under jackan. Det blåste dag men var tillräckligt varmt för att bli jättevarmt med långärmat. Det är en svår tid att klä sig nu. Jag håller oxå på att vänja mig med att springa med vätskebälte och det är inte riktigt så besvärligt som jag trodde, fast jag får ändra armställning för jag slår i armbågarna i flaskorna. Men det är väldigt uppiggande att ha fri tillgång till vatten även på korta turer som 7 km. Brukar resonera att under 10 km behöver man inget vatten, men jag kommer nog att ha bältet på mig på korta turer oxå i fortsättningen.

 
Written 732 weeks ago
35388 732 weeks ago

Marcus74

Inte lätt att vila.

oj spinna 10 timmars. Är det ok om jag kallar det ultra-spinning? :) Jag nästan stör mig på att man inom löpning kallar det ultra, men inte i någon annan sport. Om man cyklar i över 10h så är det ju ultra tycker jag. Vad är annars en cykelultra/spinningultra? vasaloppet tycks inte heller vara ngn ultra, är det för lätt för att kallas ultra eller för kort??? (det kan det inte vara). Vansbro däremot är ingen ultra. Var o varannan person simmar längre än 3 km på träning. Många inom eliten kör upoåt 6 km som ett normal pass. Ursäkta för detta utlägg, men ibalnd undrar jag om löpningen har fått något slags patent på ordet ultra.