Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
32638
  • Pages

  • No pages

lenamarie Link Blog

KvinnaMarie Särdqvist, 43year , Mariestad, Sweden

Klara färdiga gå....eller spring

This is me, nu

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jag har genom åren flera gånger skrivit om hur jag tränar och äter när jag jobbar natt. Nu e det dags igen....


Eftersom jag inte är en strukturerad människa som har bra plan för träningen så blir det mycket spontana pass. Oftast så e det "last minute plan" . Kanske inte bästa sättet att träna på, men jag tror att många nattjobbare får ha den inställningen. Jag jobbar treskift vilket gör att jag har svårt att gå veckovis på pass på gymmet eller följa serier på tv. Maten intas regelbundet beroende på vilken vecka det är, alltså jobbar jag förmiddag har jag fasta tider, eftermiddagen har sina tider och jobbar jag natt så är intag av mat..... svårt.... När jag tränade som mest inför klassikergrenarna så vände jag på dygnet och åt lika mycket på nätterna som jag gjorde på dagarna. Förra året så drog jag på mig muskelskada efter muskelskada vilket gjorde att jag fick dra ner på träningen och under hösten så tappade jag suget helt. Jag slutade nästan helt. Jag bara gick, gick och gick. 


Nu har jag planer på att ta mig igenom göteborgsvarvet och därför har jag återupptagit träningen igen. Jag skall försöka hålla mig i skinnet och bara träna för att det e roligt och nyttigt. Inte för att tävla och slita och vinna över mig själv igen. Att springa göteborgsvarvet kan ju verka heltokigt då men nu ska jag bara göra det för upplevelsen. Får jag sen gå halva sträckan så... vadå? 


Jag leker lite med tanken att försöka mig på en klassiker igen, men jag har inte bestämt mig. Jag ska simma vansbro 3 km, för att jag tycker att det e den roligaste grenen. Men om jag har hunnit cykla 100 mil innan vätterrundan så kanske jag tar mig till Motala för start i Vätterrundan. Nu tänker alla som redan anmält sig att det e fullt så glöm det. Men jag vet att dt alltid finns platser över om man kommer upp och anmäler sig på plats. Det är alltid ett hundratal som aldrig dyker upp till start. Så jag e inte orolig. Mina hundra mil hoppas jag samla på mig på mitt cykelpendlande till och från jobbet i första hand. Jag har 42 km till jobbet som jag har som mål att cykla 2 - 3 gånger i veckan när jag jobbar morgon och kväll.


Idag ganska nu, ska jag ta mig ut för en 5 km jogg. Jag vågar inte ta ut svängarna för mycket när jag jobbar nätter. Dels för att jobbet kan vara både fysiskt och psykiskt tungt och för att jag skall hålla temperamentet på topp hemma för man och barn. Så kolla loggen emellanåt och följ med mig på min resa, så får vi se hur det blir med vr. 


 

 
Written 681 weeks ago
41cdefc185c707703a7ab60f76426a705f5e4fc57f02e8a7f73ba6ef01ae30fa 681 weeks ago

Vidstige

Då ska jag hålla ett öga på din träning.