KvinnaMarie Särdqvist, 43year , Mariestad, Sweden

Klara färdiga gå....eller spring

Så gick det... Björsäter- G/H/W

AddthisShare   FeedRSS feed

Ja nu e premiären som fotbollsdomare i div 5 damer avklarad. Jag åkte hemifrån så att jag var på plats en timme innan match. Björsäter ligger bara 2 mil från min bostad så det är ganska nära, dessutom så är det en plan som jag spelat på själv så jag hittade dit utan bekymmer. Ledarna tog emot och alla påpekade hur unikt det är med kvinnliga domare. Det sätter ju lite press på en eftersom man vill prestera så bra som möjligt. Bytte om och letade reda på matchbollarna, hm... dåligt pumpade? Ja, det blev bakläxa för hemmalagets ledare som fick ge sig av för att pumpa om bollarna.

Efter kontroll av spelplanen och uppvärmning med strech så var det dags att blåsa till samling och avspark. När jag hälsar på spelarna så brukar jag fråga kaptenerna om de har pratat med sina tjejer så att ingen kommer med smycken till planen. Sen singlar vi slant och denna gången började gästande Gullspång/Hova/Weimer med boll.

Efter ca 3 minuter sker en situation i G/H/W:s straffområdet där en försvarare klättrar upp på ryggen på en anfallare för att få undan bollen. Straff! Inga protester och när straffen slås så slås den rätt i armarna på målvakten. Spelet fortsätter och i första halvlek händer inga stora grejer förutom att en avbytare kommer in på plan med ett tejpat smycke i örat. Skickar av henne för att ta av örhänget, hon blir lite trumpen men går ändå iväg utan större bryderi. Efter 20 minuter kommer första målet, 30 andra målet, 35 minuter 3e målet och i sista minuten innan halvtid så slår gästerna in mål 4. Så vi går till vila med 0-4

I andra halvlek blir spelet något mer fysiskt och jag delar ut en varning då en tjej som faller till marken vevar till en tjej helt i onödan. Solklar eftersläng och en varning. I övrigt så blir det målglada bortalaget något girigt och springer offside ett flertal gånger. Det görs tre mål i andra halvlek och slutresultatet blev 1-6.

Efter matchen kommer hemmalagets ledare som precis fått en förlust med 6-1 och en varning fram till mig och säger att det var en av de bästa matcher han vart med om med detta laget. Mycket var min förtjänst sa han. Motståndarlagets ledare kom fram och frågade om det fanns möjlighet att boka kvinnliga domare till matcherna. Det e ju väldigt smickrande, men jag fick ju säga att det inte fungrerar så. De kvinnliga domarna i norra vadsbo är en och det är jag.

Men det var en rolig upplevelse och nästa match som jag har bokad är en match som AD2 på en DM-match för herrar.